GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

Fatih Altaylı: Devletin sorumluluğu enkaz kaldırmak ve ölü toplamak mıdır

06 Şubat 2023 - 15:18

Uzmanlar uyarırken neredeydi bu devlet dediğiniz şey?

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 kentin etkilendiği 7,7 büyüklüğündeki deprem ilgili olarak, "Şimdi çıkacaklar ve diyecekler ki, 'Tüm önlemler alındı. Gerekenler yapılıyor. Devletimiz gücünü her yerde gösteriyor'. Ne kadar Bakan ya da Bakmayan var ise bölgeye koşacak. Peki bu mudur! Devlet sorumluluğu bu kadar mıdır! Enkaz kaldırmak ve ölü toplamak mıdır devletin işi" dedi. 

Altaylı, dünyanın en önemli deprem uzmanlarıyla onlarca deprem programı yaptığını, belirterek,  "Bir tekini, tek bir siyasetçi, tek bir yönetici aramadı bile. 'Ne diyorsun?' diye sormadılar en büyük uzmana. Randevu bile alamayacakları en önemli isimler geldi Teke Tek’e. Bir tek yerel yönetici arayıp da fikirlerini sormadı. Merkezi siyaset zaten sormazdı. Kibirlerine yakışmazdı. Celal Şengör ile onlarca deprem programı yaptık. Naci Görür ile defalarca konuştuk" ifadesini kullandı. 

Altaylı, deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ün, 3 yıl önce “Hatay civarına dikkat etmek lazım. 1822’de orada 7,7 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Buralar endişe ettiğimiz yerler. Çünkü çok uzun zamandır deprem olmamış. Fazla da zaman geçtiği için endişe ederiz. Deprem beklenen yerler listesine sokarız” dediğini hatırlatarak, "Neredeydi bu devlet dediğiniz şey?" diye sordu. 

Yazının tamamı için tıklayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar