GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

Her şey çok güzel

21 Ocak 2017 - 13:23

Cehaletimi mazur görün 'Big Mac'ın ne olduğunu bilmiyordum. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, attığı bir twitte “ABD’de Big Mac fiyatı 5 dolar, Türkiye’de 2.75 dolar, buna göre TL dolar karşısında yüzde 45 daha az değerli” diye yazınca sordum, öğrendim.

Meğer Big Mac bir hamburger menüsü imiş. Türkiye’de hamburger menüsü ABD’den daha ucuzmuş! Yani döviz arttı, ekonomi battı diye paniğe gerek yok, hamburger fiyatı ABD’dekinden daha ucuz ülkemizde.

Gidin bol bol yiyin!

Ülkede fabrikalar, imalathaneler bir bir kapanırken, esnaf iflasla boğuşurken, ekonomi habire küçülürken, dövizdeki artışın tetiklediği maliyet artışlarından dolayı üretici kepenk kapatırken, bir ay içinde tepeden tırnağa her şeye zam yağarken, benzinin fiyatı 5.5 TL’ye, motorinin fiyatı 4.7’TL’ye dayanmışken Sayın Bakanımız “ama hamburgerimiz Amerika’dan daha ucuz!” diyor.

Fransız kraliçesi Marie Antoinette’nin, vatandaşlarının ekmek bulamadıklarıyla ile ilgili şikâyetlere ‘ekmek yoksa pasta yesinler’ demesi gibi bir şey bu.

Cumhurbaşkanımızın milli seferberlik çağrısı yaptığı bir süreçte, ülkenin ekonomisini hamburger fiyatlarına göre değerlendiren bir bakanımız var! 

Türkiye’deki hamburger menüsünün Amerika’dan daha ucuz olduğunu söyleyen Bakan Bey'e bu ülkenin gerçekleriyle cevap verelim: Dünyanın en pahalı mazotu Türkiye’de, dünyanın en pahalı benzini Türkiye’de, dünyanın en pahalı gübresi Türkiye’de, dünyanın en pahalı suyunu Türkler tüketiyor, dünyanın en pahalı elektriği Türkiye’de, dünyanın en pahalı doğalgazı Türkiye’de, dünyanın en pahalı telefon görüşmelerini Türkler yapıyor (telefon görüşmelerinin yüzde 48’i vergi),  dünyanın en pahalı samanını Türk topraklarındaki hayvanlar yiyor. 

Devam edelim: 

Dünyanın en pahalı internetini Türkler kullanıyor, dünyanın en pahalı eti Türkiye’de, dünyanın en pahalı burun damlası (nedir burun damlası, denizden alınan su! Onun fiyatında bile dünya rekoru bizde) dünyanın en pahalı hamur mayası ve dünyanın en pahalı pasaport harcı Türkiye’de.

Yahu siz uzayda mı yaşıyorsunuz?

Siz bu ülkede en temel ihtiyaç maddelerinin nasıl oluyor da böylesine fahiş fiyatlarla vatandaşa sunulduğunun vicdan azabını yaşamanız gerekirken hamburger menüsü hesabı yapmakla meşgulsünüz.

İnsaf, insaf.

 Muharrem Bayraktar

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar