GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

Korona'dan sonra dünya savaşı çıkabilir!

26 Mart 2020 - 11:08

Dünya, bundan sonra eskisi gibi olmayacak. Virüs, Çin'e mal ediliyor ve gün geçtikçe toplumlar Çin'e karşı kışkırtılıyor. Mesela ülkemizde Çin'in sicili zaten çok temiz değildi.

Doğu Türkistan Türkleri'ne karşı geçmişte uyguladıkları asimile politikaları ve yaptıkları zulüm, Türk'ün hafızasında yerini korumaya devam ediyor. Çin, virüsten korunduğu gibi yanlış politikaların üzerine sindiği kirden pastan da kurtulmalı...

Türklerle iyi geçinmeli ve onlara hak ettikleri değeri vermeli, bu konuda Rusya'yı örnek almalı. Türk ile kavgalı bir ülke, asla iflah olmaz. Türklere baskı, koskoca Sovyetleri dağıttı. Çin'i de dağıtır, demedi demeyin!

ABD, "Çin dünyaya virüs yayıyor" propagandası içinde. ABD'nin virüs yaydığı dünyanın malumu ama bunu Çin'in üzerine atıyor. Ve başarılı da oluyor. Türkiye'de "domuz" yiyen çevreler, Çin'in kedi köpek yemesinden şikayetçiler. Bu benim dikkati mi çekti. 

Çin, masa hariç dört ayaklı her şeyi,gemi hariç yüzen her şeyi, uçak hariç uçan her şeyi yer... Bu yeni bir şey değil, binlerce yıldır böyle. Çin, bunları yiyor diye savaş mı açalım. Ama işte biz düşünmesekte, "dünyayı yaydığı virüsle tehdit ediyor" iddiasıyla Çin'e karşı dünya kışkırtılıyor. 

En güçlü Çin düşmanlığının yapıldığı ülke Türkiye'dir. Bu da, Türkiye içinde ABD'nin ne kadar güçlü olduğunu gösterir. Çin, bunu bilmeli, görmeli ve oradaki soydaşlarımızla iyi geçinmeli. Çin'in tekerleri altına, soydaşlarımızın ABD tarafından atılmasının önüne, evvela Çin geçmeli.

Çin'in ne yediği beni ilgilendirmez, Türk'e zulüm gibi bir halt yemesin yeter. Domuz yiyenlerin, köpek yenmesinden şikayetleri, bana çok ilginç geldi demiştim. 

Lafı uzatmadan söylemek istersek eğer: Korona'dan sonra  dünya savaşı çıkabilir!

Ülklerin hal ve hareketleri, bir "virüs" tedirginliğine benzemiyor. Ve şimdiden, ABD'nin "Çin'e açacağı savaşta ABD'nin yanında olmamız lazım" diyenlere rastlıyorum. 

Bir savaşta domuz yiyenlerden yana mı, köpek yiyenlerden yana mı olmak lazım, taktirlerinize bırakıyorum. Ancak Türkiye'nin ve Türk'ün menfeati neyi gerektiriyorsa, o yapılır ve yapılmalı.

ABD için Kore'de öldüğümüz gerçeği, asla unutulmamalı. ABD'nin Çin'e vurma hedefinde, yanında Rusya'nın da olduğundan eminim. Yani Rusya, her zaman gizli bir ABD müttefikidir, Çin söz konusu olunca...

Zaten kıtlık, çekirge, savaş, salgın, bütün bunlar ancak dünya savaşları öncesinde söz konusu felakaetler olarak, tarihte yerini almışlardır. Askeri hastaneleri ve aşı merkezlerini kapatarak, tarımı kendi ellerimizle bitirerek, nasıl bir "opersayona" maruz kaldığımızı anladık mı acaba!

Bir ülke, kendi askeriyle savaşarak, düşmana askerlik yapmış olur mu olmaz mı, geldiğimiz bu noktada görmüş olmamız lazım. "Yunan uçağı vuracaklardı", yok "cami bombalayacaklardı" gibi tuzaklara düşüp, aslanları Silivri'de çürüttüler.

Bir kez de, yanılmayın ya!

Siz yanıldıkça, bir devlet çöktü, bir millet açlığa mahkum olddu, selafelete düçar oldu. 

Bugün bir virüsle dünya, ulus devletlerin önemini kavradı.  

Özel sektör dediğin, nerede şimdi!

Dünyada virüse karşı özel sektör mü savaş veriyor, yoksa devletler mi?

Bütün toplumlar, devletlerine sarıldırlar. Almanya,Fransa, ABD aklınıza hangisi gelirse, evde oturan haklarına, maaş veriyor. Faturalarını ödüyor, batmama garantisi veriyorlar. Bizimkiler, Sayın Fahrettin'i konuşturup, sıvışıyorlar.

Çalışsın çalışmasın, "Vatandaşlık Maaşı" dağıtıyor devletler, neredesin Türkiye!

 Bütün dünya Haydar Baş'a sarıldılar, inkar edebilir misin! Kapitalizmi, liberalizmi bir kenara bıraktılar. Yani Milli Devlet Sosyal Devlet'e, Milli Ekonomi Modeli'ne sarıldılar. 

Türkiye neye sarıldı?

Yılana!..

"Haydar Baş'ın oyu kaçtı!" diye sırıtanlar neredeler şimdi. Allah, az olanı, çok olana galip getiren değil mi? Yusuf'u zindandan çıkarıp,Mısır'a sultan yapan değil mi? Allah'ın kitabını da mı hikaye gördünüz!

Neyse tepem atmadan son sözleri söyleyeyim!

Ülkemizi, 3.Dünya savaşı eşiğinde, kurtaracak eli görelim. Yarın, çok geç olabilir. Prof.Dr. Haydar Baş'ın tezi, sadece Türkiye değil, bakın dünya için kurtuluş. Savaşın eşiğindeyiz, askerliği bitirdik. 6 ayda değil asker, çoban yetişmez.

Kuşa çevirdiler askerliği!

Savaşa hazırlanalım. 

Önce ekonomi savaşı başlatalım, yaraları çok hızlı saralım. Vatandaşı paraya boğalım. Yoksa kıtlık bizi vuracak. AKP'nin 18 yıldır yaptığının tam tersini yapalım, yeter. AKP, belli ki bir yıkım projesiydi.

Yanıla yanıla ülkeyi yediler!

Suçlamıyor, durum tespiti yapıyorum. Sayın Erdoğan, doğruyu gördüğünde ona doğru yürüyen bir insandır. Ülke gemisi içinde, hepimiz varız. İçerde birliği sağlayıp, kenetlenme zamanı... Durumlar 100 yıl öncesinden, inanın daha kötü...


Yusuf Karaca

yusufkaraca @ yenimesaj.com.tr

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar