GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

NEDEN YALNIZ OSMANLI?

30 Eylül 2022 - 09:16

HUN Torunuyuz, GÖKTÜRK torunuyuz, UYGUR torunuyuz, AVAR veya HAZAR torunuyuz demiyor da, Sadece OSMANLI. torunuyuz diyor..
! Yani mesele TÜRKLÜK ise; İlk TÜRK devleti. HUNLAR... Yok eğer mesele hükümdarlık ise UYGURLAR hükümdarlığın kralını yaptı.. Herkes sadece; FATİH'İN, SELİM'İN. torunu oluyor..?
Neden hiç kimse; TEOMAN HAN'IN Torunuyum KÜRŞAD,IN. Torunuyum. ATİLLA, NIN Torunuyum. TİMUR.UN. Torunuyum. Hatta Öz be öz. UZUN HASAN.IN. ŞAH İSMAİL.İN Torunuyum demiyor..
OSMANLI,DAN başka DEVLET,mi bilmiyorlar yoksa..? Bu OSMANLI torunuyum diyenler arasında! Kavimler göçü sonrası Avrupa'da kurulan ilk Türk devleti HUN.LARI. bilen var mı..? BALAMİR KAĞAN.I. tanıyan var mı aranızda? Eyyy TÜRKÇÜ geçinen OSMANLICILAR...
Yani mesele tarihe sahip çıkmaksa GÖKTÜRK devletinden büyük devlet var mı..? Neden sadece OSMANLI ..?? Saltanat ile yönetildiği için mi..? AVAR,LARI, HAZAR,LAR, GAZNELİLERİ BABÜRLERİ. TÜRKİYE Adını ilk kullanan, MEMLÜKLERİ ALTINORDU DEVLETİNİ tanıyan var mı aranızda.?
HAZAR TÜRK DEVLETİ. Yüz ölçümü olarak. OSMANLIDAN. Daha büyüktü.. Belki adını bile duymadınız.? Niye ille de OSMANLI ..? DEVLET YÖNETİMİNDEN: Kurucu unsur TÜRKLERİ. dışladığını, Sadrazamların. 3, te 2sinin - - - - Devşirme ve Dönmelerden, olduğunu, İçinden çıktığı.
TÜRK MİLLETİ İÇİN "ETRAK-I Bİ İDRAK " dediklerini, yani; Akılsız TÜRK , Pis TÜRK. diye... aşağıladıklarını biliyor musunuz? Ses bayrağımız. FATİH dönemlne kadar DEVLETİN Resmi dili olarak kullanılan ÖZ TÜRKÇE.Yİ Ve. OGUZ ALFABESİNİ. Terkedip. ANA dilimiz ATA dilimiz TÜRKÇE,Yİ. ; Farsça ve Arapçayı. bulamaç yaparak. DEVLETİN, resmî yazışma dilini. ağdalı bir ucubeye döndürülmesi, harfleri Arapçayı anımsatıyor diye mi...? SİZİN TÜRKLÜKLE, TARİHLE İLGİNİZ YOK... Sizin, Yobazlıkla ilginiz var.. Geri kalmışlıkla, Cehaletle, İhanetle, Sizi yönetenleri şatafatlı hayatlarıyla, Yalakalıkla ilginiz var... Mesela tarihe sahip çıkmaksa OSMANLI.DAN, daha büyük DEVLETLERDE var tarihimizde... Yüz ölçümü olarak HUNLAR, GÖKTÜRKLER. HAZARALAR. ALTINORDU DEVLETİ. GAZNELİLER. BABÜRLER HARZEMŞAHLAR. daha büyük. OĞUZLAR , TÜRGİŞLER. Çini kuran ÇU. LAR. TABGAÇ.LAR. TÜRK. Romayı Kartacayı Kuran. ÖZ BE ÖZ TÜRK. TROYA.LILARIN Torunları, ETRÜSKLER. TÜRK. Bunları duydunmu. Avrupa'da devlet kurmuş İz bırakmış. KARLUKLARI PEÇENEKLERİ. KUMANLARI AVARLARI Hatta. TÜRK kökenli. BULGARLARI. GAGAUZLARI. hiç duydunuz mu hiç..? Neden hiç KARAHANLI, KIPÇAK. AKKOYUNLU KARAKOYUNLU SAFEVİ KÖLEMEN GAZNE ve SELÇUKLU. torunuyuz diyen yok.. MEMLÜK TÜRK DEVLETİNİ duyan var mı aranızda..? Onun. Hem haçlıları Hemde. CENGİZ HAN.IN Ordusunu yenen Tek komutan. SULTAN BAYBARS.I Duydunmu. Siz sadece. takke, cübbe, sakal seviyorsunuz.. Bu yüzden. OSMANLI, torunuyuz diyorsunuz.. Tarihte övünülecek çok daha büyük devletler varken neden sadece OSMANLI ..? Siz. TÜRK MİLLETİNİN TARİHİNİ okumaktan korkuyorsunuz. Bu yüzden. sadece OSMANLI.YI. biliyorsunuz.. HUNLARDAN haberiniz yok, . GÖKTÜRKLER.DEN. haberiniz yok.. Nereden haberiniz olsun ki..! Niye haberiniz olsun..! Cesareti METE HAN’dan, İntikamı ATİLLA’dan, Destanı BİLGE KAĞAN’dan, Gücü ALP ER TUNGA’dan, Umudu KÜR ŞAD’tan, İnancı ALPARSLAN’dan, Kararlılığı FATİH’den, Devlet terbiyesini. ŞEYH EDEBALİ.DEN. Töreyi DEDEM KORKUT.TAN. Dinimi HACE AHMET YESEVİ,DEN. Hoş görüyü. HACE BEKTAŞ I VELİ.DEN. Meslek ahlakını. AHE EVRENDEN. Mücadeleyi ATATÜRK’ten öğrenen, YİĞİTLER, Varolsun. Tüm Reddettilişe Tüm Yasaklara Tüm Dayatmalara Tüm Algı operasyonlarına Tüm Yok sayılmışlıklara Ragmen. NE MUTLU TÜRKÜM NE MUTLU TÜRK ÇOCUGU TÜRK TORUNUYUM.
NİHAT MUTLU 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar