Hüseyin Macit Yusuf

Hüseyin Macit Yusuf

DOSYA
[email protected]

Akıncı Kıbrıs Türkünü temsil etmemektedir

17 Ekim 2019 - 20:19

Hasbelkader Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Akıncı'nın, Barış Pınarı Operasyonu'nun başlamasının ardından 4 gün suskunluktan sonra, kamuoyundan gelen büyük baskılar sonucu yaptığı açıklama, KKTC'de ve Anavatan Türkiye'de büyük bir tepki ve protesto fırtınasına neden oldu. Hatırlanacağı üzere, Akıncı yaptığı açıklamada, Barış Pınarı Operasyonu'na destek vermezken, terörün kökünden kazanmasını hedefleyen  söz konusu harekatı, 1974 Mutlu Kıbrıs Barış Harekatı ile ilişkilendirmiş, Türkiye'nin hem Suriye'de hem de Kıbrıs'ta kan akıttığını söyleyerek, teröristlerle diyalog kurulması çağrısı yapmıştı.

"1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce diyalog ve diplomasinin Bu iğrenç açıklama sonrasında başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yardımcısı Oktay ve KKTC Başbakanı Tatar ile birçok siyasi, sivil toplum örgütü ve vatandaş sert tepkilerle tavır koydu. KKTC'de birçok milli örgüt, Akıncı'nın Saray'ının kapısına  siyah çelenk bırakarak protesto etti. Tepkilerden bunalan Akıncı, açıklama üstüne açıklama yaparak 'yanlış anlaşıldığını' söyleyerek çark etmiştir. Akıncı'nın açıklaması, Kıbrıs Türkü ile Anavatan'daki kardeşlerimizin ilişkisine zarar verecek niteliktedir. Türkiye'deki kardeşlerimiz bilmelidir ki, Akıncı, Kıbrıs Türkünü temsil etmemektedir, söyledikleri kendi şahsi görüşüdür. Kıbrıs Türkü'nün kalbi Anavatan Türkiye ile atmaktadır ve Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin Barış Pınarı Operasyonu'nda başarılı olması için dua etmektedir. Kıbrıs Türkü ile Anadolu'daki kardeşlerimizin arasını bozmaya yönelik girişimlerinin hiçbir şekilde başarılı olması mümkün değildir. Akıncı, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi için kendi aklına göre iğrenç bir strateji belirlemiştir, yanlış yoldadır ve Kıbrıs Türkü yakında sandıkta dersini verecektir.

***

Akıncı'nın kendini savunmak üzere birbiri ardına yaptığı açıklamalara kimse itibar etmemektedir. Büyük Türk Milleti ne demek istediğini anlamış, Akıncı'nın çirkin yüzünü görmüştür. Türk Milletine hizmet etmediğini kavramıştır. Bir Türk gibi düşünmediğini, kalbinin derinliğinde Türklükten tek bir iz dahi olmadığını üzülerek öğrenmiştir. Akıncı, Kıbrıs Türk halkına zarar vermiştir ve o kutsal makamda oturduğu sürece de verecektir. Akıncı, biran evvel istifa etmeli ve o kutsal makamı terketmelidir.


Yıllardır verdiği taviz ve ödünlerle Akıncı'nın Kıbrıs Türkü'nü felakete sürüklediğini yazıp söylemekteyim. KKTC Meclisi'nin alacağı kararlarla Akıncı'nın milli davamıza daha fazla zarar vermesinin önlenmesi gerektiğini defalarca vurguladım. Akıncı'nın yasal yetkisini aşarak müzakere masasında kafasına göre kararlar aldığını ve bunun önlenmesi gerektiğini, mevcut Meclis kararlarına rağmen Akıncı'nın bildiğini okumasının önlenmesi gerektiğini paylaştım.

Bu bağlamda önceki akşam iktidarın büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) yetkili organı toplanarak Akıncı'nın olası Kıbrıs müzakerelerine katılmaması çağrısı yapmıştır. UBP Parti Meclisi, Akıncı'nın Kıbrıs Türk halkının iradesini temsil etmediği ve Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelere katılmaması gerektiği görüşünü içeren tarihi bir karar metnini onaylamıştır. Başta UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar ve tüm partili arkadaşlarını kutlarım. Bu kararla Kıbrıs Türkü'nün iradesini temsil eden UBP bir taraftan Kahraman Silahlı Kuvvetlerimize desteğini beyan ederken diğer taraftan da Akıncı'nın sorumsuzca yaptığı iğrenç açıklaması nedeniyle Kıbrıs Türkü'ne sürmek istediği kara lekeyi temizlemiştir.

***

Akıncı'nın Kıbrıs Türkü'nün iradesini temsil etmediği ve müzakerelere katılmaması gerektiği husunda KKTC Meclisi'nde de karar alınması çok doğru olacaktır.

Salı günü toplanan KKTC Meclisi'nde Barış Pınarı Harekatı'na destek için bir Meclis kararı çıkarılması gündeme gelmiştir. Meclis'te alınacak karara destek vereceğini açıklayan ana muhalefet CTP, UBP ve HP tarafından hazırlanan taslak metne destek vermekten vaz geçerken, TDP ise UBP Parti Meclisi'nin aldığı 9 maddelik kararda Akıncı'nın eleştirilmesini gerekçe göstererek karara destek vermeyeceğini belirtmiştir. Bu gelişme üzerine Meclis'te, 35 milletvekiline ve toplamda yüzde 75 oya sahip olan UBP, HP, YDP, DP, 4 partinin imzası ile Barış Pınarı Harekatı'na destek veren ortak bir deklarasyon yayınlayarak tarihi bir görevi yerine getirmiştir.

Akıncı'nın iğrenç açıklaması sonrasında Kıbrıs Türk halkı infial içindedir ve Nisan ayında Akıncı'ya sandıkta vereceği günü iple çekmektedir. Bu talihsiz olay karşısında kenetlenen Kıbrıs Türkü Anavatan  Türkiye'ye olan bağlılığını birkez daha ortaya koyma imkanı bulmuş ve bunu tüm dünyaya haykırmıştır.


 

Kaynak Yeniçağ: Akıncı Kıbrıs Türkünü temsil etmemektedir - Hüseyin Macit YUSUF

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar