Hüseyin Macit Yusuf

Hüseyin Macit Yusuf

DOSYA
[email protected]

İçimizdeki virüsler koronadan tehlikeli

16 Nisan 2020 - 11:58

KKTC'de de halkın büyük çoğunluğu koronavirüs illetinden korunmak ve yayılmasını önlemek için hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda günlerdir evlerinde hapis hayatı yaşayor. Millet şlerine gidemez halde iken, Hükümet'in bazı kamu dairelerini ve işyerlerini açma kararı ülkede tartışma yarattı.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Tapu Dairesi'nin işlem yapmaya başlayacağını bildirirken, Motorlu Araç Kayıt Dairesi ve Posta Dairesi'nin de açılabileceğini duyurdu. Baybars, yaptığı açıklamada devletin paraya ihtiyacı olduğunu, gelirlerinin düştüğünü ve bu nedenle bazı daireleri açarak gelir elde etmenin hedeflendiğini bildirdi. Bakanlar Kurulu'nun, ihracata yönelik çalışan ve yaptığı anlaşmalar çerçevesinde taahhütlerini yerine getirmesi gereken işletmelerin, belli koşullarda olsa dahi faaliyetlerine başlamasına karar vermesine de tepki var.

Koronavirüs ile mücadelede alınmış olan yerinde tedbirlerin gevşetilmesi için henüz erkendir. Sağlanan disiplinden zerre kadar geri adım atılmamalı, kararlılıkla alınmış olan tedbirler bir süre daha sürdürülmelidir. KKTC'nin finansal imkanları kısıtlıdır. Ülkenin ana gelir kaynağı turizm ve eğitim sektörleridir. Şu anda bu her iki sektör de durmuştur. Tüm dünyada olduğu gibi aslında tüm sektörler kapanmıştır. Binlerce insanımız, gerek kamuda gerekse de özel sektörde çalışanlar günlerdir hükümetin evde kal çağrılarına uymaktadır. Bu nedenle de koronavirüsle mücadelede belirli bir başarı sağlanmıştır. KKTC Hükümeti geçtiğimiz günlerde açıkladığı birkaç destek paketi ile kamuda çalışanların maaşlarından kesintiye gitmiş ve bu kaynakları sigortalı olan ve şu anda çalışamayan özel sektör çalışanlarına dağıtacak bir uygulamayı devreye koymuştur. Eldeki kaynaklar tüm sektörlere destek için yeterli değildir. Bu bağlamda gözler her zaman olduğu gibi Anavatan Türkiye'ye çevrilmiştir ve buradan gelecek iyi bir habere, kaynak aktarılmasına odaklanmıştır. Önceki gün Anavatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Tatar'ı arayarak her zaman olduğu gibi desteğin devam edeceğini bildirdi. Koronavirüs olayının başlamasından sonra Türkiye'den defalarca uçak dolusu ilaç, tıbbi malzeme ve ekipman KKTC'ye ulaştı.

Rumdan yardım aldı!                                                                                


Bu arada Anavatan Türkiye ile bağlarını kopartacak tutumlar sergileyen KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın, Rum tarafından ilaç talep etmesine de tepkiler sürmekte. Maddi değeri 35 bin TL olan ilaç yardımını Akıncı'nın kabul etmesi, onun Rumcu siyasetinden vazgeçmediğini göstermiştir. Anavatan Türkiye'den herşeyimiz karşılanırken, Akıncı'nın Rum'dan böyle sadaka gibi bir yardımı kabul etmesine Başbakan Tatar da ağır eleştirilerde bulundu. Tatar, Akıncı'nın bu gereksiz yardımı almak için hükümete sormadığını, yetkisini aştığını ve KKTC'nin duruşuna zarar verdiğini bildirdi. Halkın sosyal medyadan yaptıkları ağır yorumları, Akıncı ile ilgili kullandıkları sıfatları burada yazmam mümkün değil. Millet can derdindeyken, Akıncı'nın koltuk derdinde hareket etmesi nahoş bir durumdur. Akıncı'nın bu çirkin siyaseti yetmezmiş gibi kendisine destek veren bir kısım Rum sevdalısı sendikacıyı da yüreklendirmesi ve devreye sokması halkımızı çileden çıkarmakta. Geçtiğimiz günlerde Akıncı'nın yakın dostu Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, her zaman yaptığı gibi birkez daha Anavatan Türkiye'ye saldırmaya; yaptığı açıklamalarla gerçekleri gizleyerek yalan ve iftiralarıyla  Anavatan Türkiye'yi hedef almaya, aklı sıra protesto etmeye yeltenmişti. Bu kendini bilmez, hadsiz Türkiye'nin KKTC'ye yardım etmediğini, zora soktuğunu, sadece toprak peşinde olduğunu, halbuki Rum tarafının ve Avrupa Birliği'nin 'Kıbrıslı Türklerin' yanında olduğunu, koronavirüs vakasının bir kez daha Rumlarla Türklerin birleşmesi gerektiğini gösterdiğini ortaya koyan tamamen saçma sapan, çirkin ve seviyesiz bir açıklama yaptı. Elcil'e halk tepki gösterirken, Anavatan'a defalarca "işgalci, istilacı, soykırımcı" ifadeleriyle utanmazca saldıran bu sözde öğretmen ile ilgili hükümetin yasal kovuşturma başlatması, KKTC'nin altını oymaya yönelik 5. kol faaliyetlerini sürdürmesine müsaade etmemesi şart oldu.

Anavatan Türkiye, her zaman Kıbrıs Türkünün yanında olmuş ve bundan sonra da olacaktır. Koronavirüs illeti ile mücadelede Türkiye'nin KKTC'ye tıbbi ekipman ve malzeme yanında mali destek yardımında da bulunmak üzere gerekli çalışmaları sürdürdüğü ve bu destek paketinin önümüzdeki günlerde açıklanması beklenmektedir. İçimizdeki virüslerin, fitne ve fesatlıkla, Kıbrıs Türkü ile Anavatan Türkiye'yi ayırmasının mümkün olmadığı bu zor gündeki dayanışma ile birkez daha ortaya çıkmıştır.

Kaynak Yeniçağ: İçimizdeki virüsler koronadan tehlikeli - Hüseyin Macit YUSUF

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar