Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Bazı Bedeller Boşuna Ödenmiş Olmamalı…

23 Ocak 2022 - 10:30

   Buz gibi bir Pazar gününden herkese merhabalar. Soğuk havalardan pek hoşlanmam benim mevsimim her zaman bahar ayları olmuştur. Üşümeyi sevenlerden değilim fakat her havanından ayrı bir güzelliği ve büyüsü olduğunu da inkâr edemeyeceğim.

   Soğuk havalarda elimden geldiğince işim olmadığı sürece dışarı çıkmıyorum. O yüzden şu sıralar Netflix’den de kopamıyorum. İzlediğim dizilerin yeni sezonunu uzattım ayaklarımı aldım kahvemi arka arkaya izliyorum. Oturduğum yerden de neler var neler oluyor diye de merak etmeden duramıyorum. Her zaman yetişkinlikler için etkinlikler takip edemem biraz da minik arkadaşlarımı düşünmek istiyorum. “Ne de olsa ağaç yaş iken eğilir.” demişler. Hazır okullarda tatile girmişken, ebeveynlerin değerlendirebileceği bir fırsattan bahsetmek istiyorum. İKSV Alt Kat’ın Paribu sponsorluğu ile 6 -12 yaş grubu için çevrimiçi kültür –sanat atölyeleri programı 24 Ocak 2022 tarihi itibariyle başlıyor. Hafta içi her gün gerçekleşecek ücretsiz etkinliklere rezervasyonla katılabilirsiniz. Bir başka fırsat ise genç kadın müzisyenler için duyuruldu. İstanbul Müzik Festivali’nin genç kadın müzisyenleri desteklemek amacıyla yola çıktığı, TSKB işbirliğiyle gerçekleştirilen “Yarının Kadın Yıldızları” adı altında destek fonu başvuruları başladı. Son başvuru tarihi ise 25 Mart 2022 günü olarak duyuruldu.

   72. Berlin Film Festivali özel bir konsept ile gerçekleşecek. Covid -19 tedbirleri kapsamında gerçekleşecek olan festivalin etkinliklerinden, film gösterimlerinde salonlar yarı kapasite ile konuklarını ağırlayacak. Festivalde, resepsiyonlar ve parti düzenlenmeyecek.  
Geride bıraktığımız 2 yılın ardından önlemlerin bazılarının kaldırılması risk teşkil ediyor. Sürekli artan ve durdurulamayan vaka sayıları tamamen kurtulamadığımız virüs ve varyantları ile beraber kapalı kalan kurumlar ve sanat alanları tedbirleri kaldırılmamalı.
   Sahnelerin ve sanat etkinliklerin her birinde zorunlu olan aşı kontrol ve PCR testi zorunluluğu kararı devam ettirilmelidir. Hem Sanatçının hem seyircinin kendisini koruyabilmesi adına zorunlu bir uygulama olmak zorundadır. Maalesef ki tamamen çözüm bulunamayan Covid -19 sürecinde bu tedbirlerin kaldırılması durumu daha da vahim bir duruma sokabilir. Yetkili kişilerin kararlarını yeniden değerlendirmelerini ve kontrolü elden bırakılmaması gerektiği inancındayım.

Sağlıkla, Sevgiyle ve Sanatla kalın…

Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum