Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Bir Nefes Huzur…

27 Mart 2022 - 10:30

   Herkese güzel bir Pazar günü diliyorum. Yazıma gündem takibi ile başlayarak, sanat dolu bitirmek istiyorum.

   Geçen hafta sonu Rusya’ya bir tepkide platformlardan geldi. Streaming platformları Netflix ve Amazon Prime Video, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarına tepki olarak Rusya’ya sunduğu hizmetleri askıya aldıklarını duyurdu. Amazon Prime yayın hizmetlerinin yanı sıra Rusya ve Belarussa Kargo hizmetlerini de durduracağını duyurdu. İki şirketin yanı sıra Microsoft, Apple, Deli gibi uluslararası teknoloji şirketleri Rusya’daki satışlarını durdurduğunu ilan etmişti. İKEA ise Rusya ve Belarus’daki mağazalarını kapatma kararı aldı. Her kesimden her alandan gelen tepkilere rağmen etrafa kör gibi bakmak…
   Atilla İlhan Edebiyat Ödülleri’ne başvurular başladı. Bu sene yedincisi düzenlenecek olan “Atilla İlhan Edebiyat Ödülü” ve “Vakıf Özel Teşvik Ödülü”yle 2021’de yayımlanmış eserler arasında seçilen eserler onurlandırılacak. Son başvuru tarihi 18 Haziran 2022 ‘ kadar devam ediyor.

   Fransa Hükümeti takdir edilecek bir davranışa imza attı. Ukraynalı Sanatçılar ve Kültür – Sanat sektörü çalışanlarına yönelik 1 Milyon Euroluk yardım fonu oluşturuluyor. Oluşturulan bu fondan Rusya’dan kaçmak zorunda kalan muhalif Rus sanatçılar da yaralanabileceğini duyurdular.

   Bu yıl 2. Kez düzenlenecek olan Uluslararası Doğaçlama Dans Festivali, 10-19 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival ekibine dâhil olmak isteyenler için son başvuru tarihi 5 Nisan 2022 olduğu da duyuruldu. Caz Festival zamanları yaklaşıyor.  Bu yıl 29. Kez düzenlenecek olan “İstanbul Caz Festivali 25 Haziran – 7 Temmuz 2022 tarihleri arasında 200’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı caz severlerle buluşturmaya hazırlanıyor.  41. İstanbul Film Festivali 8 – 19 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. Festival kapsamında 12 günde, 14 bölümde, 43 ülkeden 164 yönetmenin filmleri seyircilerle buluşacak. İBB Şehir Tiyatroları tarafından 9 -19 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştireceği  “36. Genç Günler Festivali kapsamında sahneler genç sanatçı adaylarına bırakılacak. Programa alınacak olan projeler 10 gün boyunca Şehir Tiyatroları sahnelerinde, İstanbul’da seyircisiyle buluşacak.

   94. kez düzenlenecek olan Oscar Ödül Töreni bu yıl TRT2 ekranlarında yayınlanacağı duyuruldu. Dolby Theatre’da düzenlenecek olan 94. Oscar Ödül töreni, 27 Mart gecesi Türkiye saatiyle 03:00 itibariyle canlı olarak yayınlanacak. Ödül töreni TRT2 stüdyolarında Alin Taşçıyan, Mehmet Açar ve Abdülhamit Güler tarafından yorumlayacaklar.

Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla kalın…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum