Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Boğazımda Koca Bir Düğüm…

27 Şubat 2022 - 10:30

   Boğazımıza oturmuş bir düğüm ile gene dünyada olanları izliyoruz. İçimiz acıyor. Çocuklar, kadınlar, iki ülkenin insanlarının halini canlı canlı izliyoruz.

   “Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.” Mustafa Kemal Atatürk

   Yıllar önce Ulu Önderimiz tarafından söylenen söz ne kadar da güzel anlatmış. Başka söz söylemeye de hacet yok. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına bir tepki de Rusya Devlet Tiyatrosu Meyerhold Center’ın direktörü Elena Kovalskaya’dan geldi. Putin’in bir katil olduğunu söyleyerek istifa etti. “Bir katil için çalışıp ondan para alamazsınız” dedi. Kovalskaya, sanatçı hassasiyeti ve duruşuyla tepkisini tıpkı geri kalan Rusya halkı ve Dünya gibi göstermiş oldu.

   Birbirinden güzel sergiler bugünlerde çok dikkatimi çekiyor. Yapı Kredi Bomontiada’da yeni bir sergi 19 Şubat – 26 Mart tarihleri arasında “Müdahaleler” ziyaretçilerini ağırlıyor. Bir başka sergi tavsiyem ise dijital dünya sergisi için geliyor. Vincent Van Gogh ‘dan sonra Klimt ‘in dünya çapında 13 kentte dijital etkinlikler gerçekleşecek. Bir güzel haberde Anna Laudel tarafından geldi. 11-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Art Dubai uluslararası sanat fuarına yedi sanatçısıyla katılıyor. Art Dubai’nin bu sene gerçekleşecek 15. Edisyonunda 40 farklı ülkeden 100 galeri yer alıyor.
   Yazmayı sevenler, kalemine güvenenler için bir duyuruyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Platform Tiyatro “Tiyatro yazarlarını arıyor.” “Oyun Yaratım Atölyesi” için açık çağrı yapıyorlar. “ Ceren Ercan ve Mark Levitas tarafından yürütülecek olan ücretsiz atölye 20 - 30 yaş arasında gençlere yönelik gerçekleşecek. 15 Mart 2022 tarihine kadar başvurular kabul ediliyor. Katılım detayları için “ Platform Tiyatro” sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Tüm Dünya’ya Barış ve huzurun hâkim olması dileğiyle…

Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla Kalın…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum