Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Dünya İçin Umut Işığı…

31 Ekim 2021 - 10:30

   Herkese iyi pazarlar... Geride bıraktığımız hafta içinde Ülkemiz ve Milletimiz adına çok değerli olan Cumhuriyet’imizin, 98. Yıl dönümünü kutladık. 98 yıl önce ATA’mızın, 28 Ekim 1923 tarihinde “ Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz.” cümlesiyle başladı. Sonsuz bir saygı ve minnetle… Cumhuriyet Bayramı’mız Kutlu Olsun…
 
   Sanat her zaman ışık olmuştur. Sanatın hangi dalı kullanılırsa kullanılsın her zaman dikkat çekmeyi ve anlatmanı en güzel yolu olmuştur. Şu sıralar en dikkat çeken ise bir kuklanın yürüyüşü. Kukla, 9 yaşındaki Suriyeli mülteci kız çocuğu küçük Amal’ın hayatını anlatan; The Walk “ Yürüyüş” projesi için hazırlanan 3,5 Metre yüksekliğindeki kuklanın yürüyüşü 27 Temmuz’da Gaziantep’ten başladı. Avrupa’nın şehirlerini dolaşarak geride bıraktığımız günlerde İngiltere’ye ulaştı. Küçük Kız Amal’ın yolculuğu 3 Kasım 2021 tarihinde Manchester’da sonlanacak. Bu proje 8 bin Km yol yaparak tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken bir proje oldu. Arapça “Umut” anlamına gelen Amal’ın yürüyüş hikayesi Dünya’ya, umut getirmesini dilerim. Sanatın hep geliştiği, dünyaya ışık olduğu sanat dolu günlerimizin olmasını dilerim.


   Pandemi sebebi ile düzenlenemeyen bir festivalin ödülleri daha sahiplerini buldu. 21. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali 2020 ödülleri 25 -30 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşti. Festivalin 2020 yılı konukları arasında Damla Sönmez, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Halil Ergun Suna Yıldızoğlu, Suavi Eren, Serap Ogan, Ömer Faruk Sorak, Andac Haznedaroglu, Barış Aygen, Fatih Ertekin yer aldı. 2020 Festival töreni 2021 Festival töreni ile devam edecek.
Her yerden gelen yaşamın içindeki sanat ve sanat haberi bizleri mutlu ediyor. Sevgiyle, Sağlık ve Sanatla kalın…

Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum