Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Eskide Kaldı…

15 Ağustos 2021 - 08:30

   Bir Pazar gününden daha herkese merhaba! Umarım her birinizin hayatınızda her şey yolundadır. Malumunuz ülkemizde ve dünyada hiçbir şey yolunda gitmiyor. Dört bir yandan kaos yaşıyoruz.
  
   Karadeniz’de yaşanan sel felaketi, dünyanın dört bir yanından gelen yangınlar ve güzel ülkemin her köşesinden gelen yangın haberlerinin içinde kaldık. Dönüp bir arkamıza baktığımızda o yangınlarda ne görüyoruz. Deli gibi çırpınan halk ve toplum içinde değer kazanan sanatçılarımız vardı. Ön planda bu insanlar vardı da gerisi neredeydi? Asıl ön planda olması gerekenler neredeydi? Sanatçı dediğiniz, seyircisi olmadan bir hiçtir. Bir eseri var eden sanatçıdır. Fakat o eserin değerini yükselten sanatseverdir. Yaşanan felaketlerde yangın içerisine girip söndürme ekiplerine yardım eden oyuncu mu dersiniz? Halkı olan bitenden haberdar eden oyuncunun spikerlik yapması mı dersiniz? Gerekli yardımların sağlanması için dört bir koldan popülerliklerini kullanan sanatçılarımız ellerinden gelenin fazlasını yaparak topraklarına, doğasına sahip çıkmaya çalıştı. Peki, sonunda nasıl bir şeyle karşılaştılar? “ Siz Hangi Ülkenin Sanatçılarısınız?” gibi hadsiz, yerini bilmeyen, habercilikten haberi bile olmayan bir gazeteden çıkan manşetle karşılandılar. Asıl soru şu olmalıydı; “ Siz gazeteci misiniz? Habercilik nedir biliyor musunuz?, Siz kimi fişlemeye kalkıyorsunuz?”  Asıl fişlenmesi gereken kimdir? Görevini kendi çıkarları uğruna kullananlardır. Gazetecilik doğru habercilik idi çok eskiden. Şimdi ise çıkarı uğruna elindeki medya gücünü kullanmaya çalışandan ibaret. Görevini doğru yapan büyüklerimi ve mesleğini icra eden herkesi tenzih ederek söylüyorum.  Ellerinden gelen her şeyi yapan, yardımlarını esirgemeyen tüm sanatçılarımıza, doğamıza ve topraklarımıza sahip çıkan herkese bin teşekkür…

  
   Artık güzel şeyler yaşamak istiyoruz. Ben de her Pazar sizlerin karşısına yazılarımla çıkarken, güzel şeylerden bahsetmek istiyorum. Güzel şeyler de olmuyor değil, tabii ki de oluyor. Geçen sene ilk duyurularını yaptıkları andan itibaren beni heyecanlandıran bir festival. Festival ekibinin duyarlılığına geçen sene şahit olduk. Geçen yıldan beri hala hayatımızda olan Covid -19’dan dolayı herkesin sağlığını düşünerek etkinliklerini ilk iptal edenlerden biriydi. Notfest Bozcaada’dan bir duyarlı hareket daha geldi. Sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıkları duyurularında “Festivale Katılamıyor musun?” adı altında “Eğer festivale katılamıyor ancak yine de destek olmanın yolunu arıyorsan, Oyun Destek bileti alabilirsin! Desteğini, tiyatro oyunlarına gitmek isteyen tiyatro öğrencileri için kullanacağız. Desteğine ve dostluğuna teşekkür ederiz! İyi ki varsın.”  Aynı zamanda “ Eğitim Destek Bileti” tercihi ile de No Akademi ile konservatuvara hazırlanan öğrencilere, onların hayallerine ulaşmasına yardımcı olabilirsin. 10 bilet ile bir öğrenciye burs verilecektir.” Detaylı bilgilere “www.notfestbozcaada.com” adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Notfest Bozcaada, yaratıcıları No Tiyatro ekibinin duyarlılığına büyük alkış. Perdeniz hep açık, alkışınızın bol olması dileğiyle.


   Değerli ustalarımızdan birini daha kaybettik.  Usta Oyuncu Sabina Toziya nurlar içinde uyuması dileğiyle… Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.
Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla kalın…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum