Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Gerisi Geriye İade…

06 Mart 2022 - 10:30

   Soğuk bir Pazar gününden herkese merhaba! Ülke gündemi “ağlanacak halimize gülüyoruz” diyor. Gülmek de artık sinirlerin gevşemesiyle ortaya çıkan bir gülme halini aldı.

   O halde fırsatları daha da iyi değerlendirmek gerek. “İstanbul Caz Festivali” kapsamında gerçekleşecek olan “Genç Caz+” için başvurular başladı. 25 Haziran -7 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde seçilen kişiler etkinlik kapsamında sahne alma fırsatını yakalarken, “Genç Caz+ albümüne dahil olma şansı kazanacak.

   Mart Ayı güzelliklerle başladı. “Kadıköy Emek Tiyatrosu’ndan “ “Kadınlar Şenlikte” Festivali hem çevrimiçi hem de fiziksel etkinliklerle 10 Mart 2022 tarihine kadar devam edecek.Venedik Bienali’nde bir ilk gerçekleşiyor. Bu yıl Venedik Bienali ilk kez bir NFT sergisine ev sahipliği yapacak. “Kamerun’un Pavyonunda” iki farklı lokasyonda seyircisiyle buluşuyor. 20’den fazla sanatçının NFT eserleri bir arada sunulacak. Çağın bizi getirdiği bazı noktalar insanı heyecanlandırıyor.

   Bizim olan bize sonunda geri dönmüş. Eski dönemlerde ABD’ye kaçırılan 28 Eser ait olduğu ülkeye yani Türkiye’ye iade edildi. İade edilen 28 eser “İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde” yerini aldı. 28 Eser arasında “Helenistik ve Lydia dönemine ait 12 adet sikke, 2 Kiliya heykeli başı, Hacılar Kökenli ana tanrıça heykelciği, Helenistik döneme ait geyik başlı sunu kabı, bir kiliya heykeli, Roma dönemi elbise aksamları, dağ keçisi şeklinde bir çıngırak, 2 kuş heykeli, Efes kökenli bir tanrıça heykeli” yer alıyor. Aslında bize ait olan ve hala başka ülkelerde olan eserlerimiz var. Umarım onlarında ülkemize iade edildiğine şahit oluruz.

   Zorlu PSM, “Dünya Tiyatrolar Günü” için düzenlediği jestini duyurdu. Mart Ayı boyunca seçili tiyatro oyunlarında “Bir Bilet Alana İkinci Bilet Hediyemiz.” Adı altında duyurularını takipçileriyle paylaştılar. Etkinlikleri görmek için Zorlu PSM’in sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla Kalın…

Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum