Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Hayatta Kaçırılmayacak Fırsatlar…

19 Eylül 2021 - 10:30

   Herkes için keyif dolu mutlu bir Pazar gününden merhaba! Gündemden uzak sanata yakın gezinelim bu hafta…
  
   Türkiye’de sahneler bir bir açılırken, Broadway Tiyatrosu’ da geride bıraktığımız hafta içinde önlem koşullarıyla birlikte iki yılın ardından perdelerini açan sahnelerden oldu. Yeni düzenle birlikte yürüteceğimiz ve kavuşacağımız eski düzenimize doğru yol alıyoruz. Sert koşullarla geçen iki yıllın ardından normalle döneceğimiz adımları atmaya devam ediyoruz. Atmalıyız da en çokta herkes kendi için bu adımları atmalı. Çoğu sahne dijital üzerinden seyircisiyle buluşurken, bazı sahneler dijital üzerine oyunlarını taşımadı. Sanat etkinlikleri, konserler, festivaller derken hayatımız yeniden renkleniyor. Bu renklerin içerisinde kaybolmamız için tek ihtiyacımız iki doz aşımızı olmak veya 48 saat içerisinde yapılmış PCR testine sahip olmamız yeterli.

  
   Baba Sahne 2020 yılında yeni bir yarışma duyurusu yapmıştı. Pandemi sebebiyle ödül töreni ertelenen “Oyun Yazma Yarışması” nın seçici kurulunda Seçkin Selvi, Özen Yula, Ayşenil Şamlıoğlu, Tilbe Saran ve Selen Korad Birkiye’nin değerlendirdiği oyunlar içerisinden kazananlar belli oldu. Oyunlar arasında üçüncülük ödülünün sahibi “Yanyana İki Nokta” adlı eseriyle Ayşegül Gürer kazandı. İkincilik ödülünü “Empati Odası” adlı eseriyle Öznur Babur kazanırken, birincilik ödülünün sahibi ise “Rindlerin Akşamı” adlı eser ile Onur Ümit oldu. Yarışmaya katılan ve ödül kazanan herkesi yürekten tebrik ederim. Baba Sahne yarışmanın kazananlarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaşırken, duyurularında Ödül Töreni takvimini de daha sonradan duyuracaklarını paylaştılar.

  
   Bu paylaşacağım duyuru 18 -30 yaş arası için önemli bir duyuru olduğuna dikkat çekmek isterim. Bu duyuru Zorlu PSM tarafından yapıldı. Sanatı ve sanatçıyı geliştirmeye sektöre yeni yüzler ve deneyimler kazandırmak adına takdir edilesi bir hareket diyebilirim. “Geleceği Sanatta Arayanlara Açık Çağrı!” adı altında, PSM Atölye ile geleceğini sanat içerisinde inşa etmek isteyenlere inanılmaz bir fırsat sunuyorlar. Geleceğin yazarı, tiyatro yapımcısı ve yönetmeni olmak istiyorsanız. Zorlu PSM tarafından gerçekleştirilecek olan ücretsiz atölyeleri kaçırmayın derim. Son başvuru tarihi 03 Ekim 2021 olan atölyeler hakkında daha detaylı bilgi için Zorlu PSM sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Saygıyla, Sevgiyle ve Sanatla kalın…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum