Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Merak ve Heyecan Bir Arada…

24 Nisan 2022 - 10:30

   Herkese güzel bir Pazar gününden merhaba. Bu ara her şeye koştura koştura devam ediyorum. Fakat bu dikkat çekici sergileri kaçıracağım anlamına gelmiyor. Hem güzel haberler hem de birbirinden güzel sergi tavsiyelerimle bu hafta da karşınızdayım.

   David Hockney, “Baharın Gelişi, Normandiya, 2020” adlı kişisel sergisiyle ilk defa Türkiye’de sanatseverler ile buluşmaya geliyor. 11 Mayıs - 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında Sakıp Sabancı Müzesi’nde bizleri bekliyor olacak. Uzun yıllardır İphone ve İpad üzerinden çizimlerini gerçekleştiren Hockney’nin “Baharın Gelişi” adlı sergisi İpad üzerinden gerçekleştirdiği 116 çizimini içeriyor. Dikkatimi çeken bir başka sergi ise, Eş zamanlı video sergisinin ikinci Edisyonu oldu. Özge Topçu’nun mekâna özgü dijital yerleştirmesiyle “Hazne /Chamber” ile ikinci edisyonda yerini aldı. Eser, “İstanbul’da yer alan kutsal bir mekânın temelinde, mekânın mimari planının uzantısı olarak derine inen, suyun toplandığı ve dağıtıldığı bir sarnıç alanından gerçek fotoğraflar ile zahiri olarak üretilmiş bir heykelin birleşiminden oluşuyor.” Eserin içerik bilgisi bile oldukça merak uyandırıcı diyebilirim. Kaçırılmaması gereken sergilerden biri. Sergi 15 – 30 Nisan 2022 tarihlerinde değerlendirebilirsiniz.  

   “Koli Art Space” in Senkron eş zamanlı video sergileri kapsamında 30 Nisan 2022 tarihine kadar Macar asılı sanatçı Susan Silas’ın üç videodan oluşan “Evcilleşmemiş / Unmated” i izleyicisiyle buluşturuyor.

   Hem gururlandıran hem heyecanlandıran bir haberde Emin Alper’den geldi. Emin Alper’in dördüncü uzun metraj filmi “ Kurak Günler”  “75. Cannes Film Festivali ”ne seçildi. Film, “Türkiye, Fransa, Almanya, Hollanda, Yunanistan ve Hırvatistan” ortak yapımı. Filmin dünya galası bu yıl 17 – 28 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. Cannes Festivali’ne seçilen, Kurak Günler filminin oyuncu kadrosunda, Selahattin Paşalı, Ekin koç, Erol Babaoğlu, Nizam Namidar, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz yer alıyor. Ay Yapım, Liman Film ve Zola Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği film Cannes’daki dünya galasının ardından 2022’nin Sonbahar aylarında Türkiye’deki seyircisiyle buluşacak.  Kurak Günler konusu ve Cannes Festivaline katılmasıyla gözleri üzerine çevirdi. Türkiye’de yayınlanacağı anı heyecanla bekliyorum. “Kurak Günler” filminin gelişmeleri takip etmenizi tavsiye ederim.

Sağlıkla, Sevgiyle ve Sanatla Kalın…

Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum