Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Ne Zaman, Kim Dur Diyecek…

13 Şubat 2022 - 16:20

   “Güzel bir haftanın son gününden herkese merhaba!” demek çok isterdim. Ülkemizin geldiği durum içler acısı diyebiliriz. En büyük sorunumuz geçim sıkıntısı. Neyi? Nasıl? Yapacağımızı şaşırdık kaldık.  Meyve, sebze fiyatları, doğalgaz ve elektrik faturaları ile sabrımızın sonuna geldik.

   Geride bıraktığımız hafta içinde iki sahne elektrik faturalarını paylaştı. “Neden tiyatro biletleri bu kadar pahalı?” sorusu hayatımızdan kaldırılması gereken bir soru haline geldi. Sebebi çok belli tiyatrolara dayatılan vergilerle beraber sahne masrafları, o, bu derken şimdilerde ise sahneler yüklü elektrik faturaları ile boğuşmaya başladılar. Oyun Atölyesi ve Moda Sahnesi sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıkları elektrik faturalarına yapılabilecek bir yorum yok. Oyun Atölyesi’ne kesilen bu ayın fatura tutarı “56.577,40” Moda Sahnesi’ne kesilen fatura tutarı ise 20.061,90” olarak yansımış. İki faturaya baktığım zaman sanki tarihi bir olayın zamanı gibi duruyor. İnsafsızca yükselen faturalar ve sürekli gelen zamların sonu bir türlü gelmiyor. Yabancı ülkelerde belirli zamanlarda yapılan zamlar ya da yapılan zamlara halkın yapacağı toplu itiraz sonucunda geri alınırken, biz de işler maalesef böyle yürümüyor. Akşam yatıyoruz, sabah kalkıyoruz “ Akaryakıta zam” Tam akşam yatacağız bir bakıyoruz %125 elektrik zammı geliyor. Bunun bir sonu olmalı fakat ne zaman son bulacak onun muammasını yaşıyoruz.

   Kalemine güvenenler için bir fırsattan bahsetmek istiyorum. “Mahal Edebiyat” ilk kez düzenleyeceği, öykü yarışması ile yeni yazarları keşfedeceğini duyurdu. “Mahal Edebiyat Öykü Yarışması” 1 Şubat – 22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşiyor. Öykü yarışmasının başvuru adresi ve detaylar için “Mahal Edebiyat”ın sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

   Geride bıraktığımız hafta içerisinde gelişen ve şaşırtan bir karar duyurusu da Fransa Parlamentosu’ndan geldi. 2. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından Yahudi ailelerden çalınan eserlerin iadesine ilişkin yasa tasarısı oylamaya sunuldu. Tasarı Ulusal Meclis’te oy birliğiyle kabul edildi. 15 Şubat’ta Senato’dan da geçerse yasa Fransa’nın tarihinde 2. Dünya Savaşı dönemi sonrası Yahudi ailelere sanat eseri iadesi konusunu ele alan ilk yasa olacak. Louvre Müzesi’nde sergilenen eserlerden de iade edilecekler var.

   Yeni bir oyun haberi Craft Tiyatro’dan geldi. “Sırça” adlı oyunun biletleri 15 Şubat 2022 Salı günü satışa sunuluyor. Oyunun Prömiyeri 22 Mart 2022 ‘de Maximum Uniq Hall’da gerçekleşecek.
Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla kalın…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum