Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Sadece Nefes Almak İstiyoruz…

24 Ekim 2021 - 10:30

   Herkese şahane bir Pazar dilerim. Hepimiz hayatın normal düzenine alışırken, bize nefes aldırmayan bir hayatla baş başa kaldık. Korona o bu derken, elimizde yükselen döviz kuru ve eriyen bir paramız var. Maalesef ki, değerimizi bulamıyoruz. Ne zaman rahat bir nefes alacağız…
  
   Hayat yorucu o kesin ama hiç kimse bizim yaşamımızı kolaylaştırmıyor. Aksine zorlaştırmak adına ellerinden geleni yapıyorlar gibi. Eriyen para birimimiz ve sürekli her şeye gelen zam uygulamaları ile başa çıkmaya çalışıyoruz. Nefes almaya ihtiyacımız var. Nefes almaya Diyarbakır’da yaşayan ya da şu sıralar Diyarbakır’a ziyarete gidecek şanslı kişilere ithaf ediyorum. Pilevneli Gallery sunumuyla, Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” sergisi açıldı. Kaçırmamanızı tavsiye ederim. Görselleri gördükçe keşke gidebilsem diyorum. Belki benim içinde gezer sonrasında deneyiminizi benimle paylaşmak istersiniz. Mail yolu ve ya sosyal medya hesaplarım üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.  Akbank Kısa Film Festivali başvurularının başladığını duyurdu. “18. Akbank Kısa Film Festivali” 21 Mart -31 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvurular için “akbanksanat.com” adresi üzerinden 24 Aralık 2021 tarihine kadar katılımınızı sağlayabilirsiniz.

  
   Dikkatimi çeken bir haber daha özellikle gözden kaçıranlar için bahsetmek istiyorum. İspanyol Bankası, Kutxabank’a bağlı hayır kurumu BBK Foundation tarafından düzenlenen dikkat çekici bir kampanya yapıldı. 120 kiloluk fiberglas bir heykel çalışması, Nervion Nehri’ne yerleştirildi. Nehir’de oluşan gelgitler sayesinde heykel su yüzeyine çıkarken, bazen de suyun altında kalıyor. Meksikalı sanatçı Ruben Orozco’nun ürettiği nehirde boğulan genç kızı “Bihar” adını taşıyor. Heykelin ismi Baskça “yarın” anlamına geliyor. Sanatçı Orozco heykelin, “İnsanların eylemlerinin bizi suya batırabileceğini veya su üstünde tutabileceğini.” hatırlatma amacı taşıdığını belirtmiş. Muazzam bir çalışma olmuş. İnternet üzerinden detayları ve görselleri için araştırmanızı tavsiye ederim.

Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla kalınız…

Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum