Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Sözcükler Boğazımızda Düğüm…

19 Aralık 2021 - 10:00

   Herkese mutlu pazarlar dilerim. Artık ne kadar mutlu geçirebileceksek. Euro ve dolar durdurulamıyor. Ülke içinde neye dokunsanız elinizi ateşler sarıyor. Biz cayır cayır yanıyoruz derken, hala tozpembe gözlüklerle neyi, nasıl gördüklerini anlayamadığımız insanların konuşmalarını duymaya devam ediyoruz. Vah canım ülkem, ah canım ülkem…
   Hayat böyle tepe taklak gibi gözükürken, her şey zorlaşmış ateş pahası olmuşken, işsizlik almış başını gitmişken sizlere dikkatimi çeken ücretsiz bir eğitimden bahsetmek istiyorum. Google.org ve Inogar Kooperatif aracılığıyla hayata geçirilen, Türkiye’nin ilk sahne sanatlarında dijital kültür eğitim programı Sahne 2.0! Sahne 2.0 içeriği şu şekilde açıklanmış; “sahne sanatları alanında çalışsan bireylerin dijital kapasitelerini güçlendirmeyi ve üretimlerini dijital platformda seyirciyle buluşturmayı hedefleyen bir programı.
   Program kapsamında “ücretsiz” olarak verilecek eğitimler sahne sanatlarına yönelik olarak hazırlanmış 5 Modülde toplanmıştır.” Bahsedilen o 5 modül eğitimler ise, Sahne sanatlarında dijital kültüre girişten başlayarak, içerik üretimi, dijital teknik eğitimler, platform yönetimi ve dijital kültürde strateji geliştirme seçeneklerini sizler için sunuyor. Eğitim programına katılmak için “sahne2sifir.com adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Güzel yaratıcı, teşvik edici ve sektöre dair kendini geliştirmek ve çalışmak isteyenler adına güzel fırsat ve deneyim diyebilirim. Eğer bu alanlara ilginiz varsa, detaylarına göz atmanızı tavsiye ederim.
   Bundan birkaç hafta önceki yazılarımdan birinde sizlere Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’da Pilevneli galeri tarafından düzenlenen “Hafıza Odası“ Sergisi’nden bahsetmiştim. Sergisi 30 Aralık 2021 tarihinde sonlandırılması planlanırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gelen talep üzerine erkenden sonlandırıldı.
   Son cümlemi bir kez daha okumanızı rica ediyorum. Bazı yaşanan şeylerin üzerine artık söz söylemekten anlatmaktan geliştirmeye çalışmaktan her ne kadar yorulsak da sanat bizi ileri taşır unutmayalım. Ahmet Güneştekin’in emeğine ve sanata kattığı değere bin teşekkür.
Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla kalın.
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum