Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Tarihinde Bir İlk…

10 Nisan 2022 - 10:30

   Herkese güzel bir Pazar gününden merhaba. Sanat dolu, kültür dolu haftalar olması dileğimle yazıma devam etmek istiyorum. Birbirinden güzel Festivaller, dikkat çeken sanat haberlerim var.

   Geri de bıraktığımız hafta başında, Müzik dünyasının en değerli ödülü olan “Grammy Ödülleri” sahiplerine kavuştu. 64. Kez düzenlenen ödül töreninin  “Yılın Şarkısı, Yılın Kaydı ve En İyi R&B Şarkısı – Leave The Door Open şarkısıyla Silk Sonic oldu. Sonic törene damga vuran isim oldu. “En İyi Sanatçı – Olivia Rodrigo” ödülün sahibi oldu.

   Festival tarihleri yaklaştıkça duyurular hız kazanmaya başladı. İnsan hangisine gitse diye kafası karışıyor. Sizler kendinizi en iyi hissedeceğiniz festivali tercih edeceksinizdir. Benim gibi kararsız ve hepsine gitmek isteyenler ne yapsın!  Bu yıl 3. Kez düzenlenecek olan “Bergama Tiyatro Festivali” 2- 5 Haziran 2022 tarihlerinde seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Festival bu yıl İklim Krizi, Savaş ve Pandemi koşullarında bir araya gelmenin ve tanışmanın, yeni hikâyeler paylaşmanın üzerine dikkatleri çekecek. “Base” ve “42 İstanbul ‘un iş birliği ile düzenlenen “Kampüste Dijital Sanat” projesi 4 – 30 Nisan 2022 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi kampüslerini geziyor. Dünyanın farklı noktalarından dijital sanatçıların işlerini sergiliyor.

   Yapı Kredi Kültür Sanat’tan Yepyeni sergi “Memento İstanbul: Hristoff Aile Arşivi” adlı sergisiyle sanatseverleri Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Galatasaray binasında ağırlıyor. 7 Ağustos 2022 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Sergi üç neslin sanatçı bir ailenin yıllar içinde biriktirdiği fotoğraf, resim kişisel eşya ve objeler yer alıyor. Bodrum “Akdeniz Edebiyat Günleri – Dünya Merhaba Günü – Halikarnas Balıkçısı Anma Etkinlikleri ’ne” 15 -20 Nisan 2022 tarihlerinde ev sahipliğini üstlenecek. Beş gün sürecek program boyunca paneller ve belgesel, film gösterimlerinin yanında “Ara Güler Arşivinden Halikarnas Balıkçısı” ile bu yıl ilk kez gerçekleşecek.

   Picasso’nun 50. Yılına Özel olarak gelecek sene Fransa ve İspanya tarafından ortak olarak düzenlenecek uluslararası bir sergiyle Picasso’yu anılacak. “The Picasso 1973 – 2023 Celebration” adı altında 40 sergi ve etkinliklerle 2023 yılı boyunca çeşitli Avrupa ülkelerinde ve ABD ‘de sanatseverlerle buluşacak. İtalya seyahatimde hayranlıkla ziyaret ettiğim, Firenze “Gallerie Degli Uffizi” ( Floransa- Uffizi  Müzesi) tarihinde ilk defa İtalya’nın en çok ziyaret edilen kültürel alanı seçildiği duyuruldu.

Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla Kalın…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum