Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

"Uyumayan Şehir" Sessiz ve Issız

02 Nisan 2022 - 13:01

Güzel bir Pazar gününden herkese merhabalar…  Bu hafta sonu Edirne’deyim. Hava tam bir kum fırtınası rüzgar çok güçlü. Uzmanların uyarı yaptığı havayı ben sizler için burada yaşadım. Bazen uzmanların uyarılarına kulak kabartmak gerekiyor. Bunu da deneyimlemiş oldum.

Gelelim bu hafta dikkatimi çeken sanat gündemine, her zaman olduğu gibi bildiklerimi sizlerle paylaşmak için sabırsızım. “Ayvalık Uluslararası Film Festivali” 16-21 Eylül 2022 tarihleri arasında Ayvalık’ın hemen ardından Diyarbakır’da da seyirci karşısına çıkacak. Film Programından 10 film 24-25 Eylül tarihleri arasında Diyarbakır Mordem Sanat’ta gerçekleştirilecek.26. Kez düzenlenecek olan “ İstanbul Film Festivali bu yıl yeni bir dönem açarak Işıl Kasapoğlu küratörlüğünde, Kasım 2022’ de tiyatro severler ile buluşmaya hazırlanıyor.

17 Eylül – 20 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan 17. İstanbul Bienali mekanları belirlendi. Geleneksellikten uzaklaşarak, bienal kapsamındaki işler bu sene hastaneler, kafeler ve metro durakları da dahil olmak üzere farklı mekanlarda izleyicilerinin karşısında yer almaya hazırlanıyor. Heyecanla beklediklerimden biri de Bozcaada Caz Festivali. Bu yıl 6. Kez düzenlecek olan Caz Festivali 26-28 Ağustos 2022 tarihleri arasından birbirinden farklı jenerasyonlardan uluslararası ve Türk müzisyenleri bir araya getirecek. Bu yıl gerçekleşecek olan Festivalde çağdaş sanattan, gastronomiye uzanan birbirinden farklı deneyimler ile sanatseverleri ağırlamak için hazırlanacak.

Art Basel markası, Fransa’nın Paris şehrinde düzenleyeceği yeni fuarın ismini “Paris+, Par Art Basel” olarak duyurdu. Fuar Ekim 2022’ de kapılarını Paris’te açacak. Korona’nın faydaları yok diyemeyeceğiz. Korona döneminin ilk zamanlarında ABD’li Fotoğraf Sanatçısı Charlie Bennet, uygulanan karantina sürecinde New York sokaklarında çektiği Fotoğrafları kitap haline getirdi. “Asla Uyumayan Şehir” olarak anılan  New York sokaklarının ıssız halinin Fotoğraflarının çekilmesi, tarihe geçicek detaylardan biri oldu. Depo İstanbul, Türkiye’den ve İsveç’tensanatçıların “Kadın Kütüphanesi” arşivini merkezine alan “Kadın Arşivinden Yansıyanlar” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Fransa’nın arkasından alkışlanacak bir hareket de Almanya’dan geldi. Alman müzeleri Ukrayna ve Rusya’dan kaçan küratörlere sahip çıktığını duyurdu. Ernst Von Siemens Art Foundationtarafından oluşturulan yardım programıkapsamında küratörlere 1 yıl boyunca çalışma imkanı sağlayacağını duyurdu.

Sevgiyle, sağlıkla ve Sanatla kalın…

Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum