Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Yeni Keşif Uyuyamayanlara…

01 Ağustos 2021 - 12:12

“Güzel bir Pazar gününden herkese merhaba” demeyi çok isterdim. Geride bıraktığımız haftada birçok ilde çıkan yangınlar boğazımıza düğüm, yüreğimizde bir yumruk oturttu.
Güzel ülkemin her köşesinden gelen başa çıkılamayan yangınlar hepimizin içini de cayır cayır yaktı. Evsiz kalan vatandaşlarımız, yangınlarda yitip giden canlar ve evlerinde başlayan yangılarla kaybettiğimiz yanıp giden melek canlarımız oldu. Bir şey yapamamak sadece haberleri izleyerek dizlerinizi dövmek çok üzücü farkındayım. Unutmamalıyız ki, hepimizin yapabileceği şeyler var. Her şeyden önce ormanlarda çıkan yangınlardan dolayı evlerinden olan hayatını kaybeden doğanın gerçek sahipleri için evlerini yeniden inşa etmeliyiz. Yanıp giden ciğerlerimizi hem hayvan dostlarımız için hem de biz nefes alabilelim diye tekrardan birlikte canlandırmalıyız. “Bunu nasıl yapacağız?” az çok demeden gücümüzün yettiği kadarıyla Tema Vakfı’nın 30 Temmuz 2021 tarihinde başlatacağı “Yeniden Yeşerteceğiz” kampanyasına destek olarak bunu yapabiliriz. Biz doğamıza ve evleri olan tüm hayvan dostlarımıza insanoğlu olarak bunu borçluyuz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve ormanlarımızın cayır cayır aynı anda yanması tabi ki herkes gibi benimde kafamda soru işaretleri oluşturuyor. Ama şu hayatın bir şeyleri gizli kalmaması gibi bir huyu var. Elbet her şeyin sebebini öğreneceğiz. Biz şimdi nefes alabileceğimiz alanlarımızı yeniden yapılandırmalı ve eski haline getirmeliyiz. Biz Türk milleti olarak her şeyi istediğimizde yapabilen bir milletiz.
Bu hafta çok bir şeyden bahsetmek istemiyorum. Fakat korona vakasının artış gösterdiği şu günlerde Korona’dan çok önce tanıştığım birinden ve programından sizlere bahsetmek istiyorum. Çünkü görünen o ki yakın zamanda yeniden evlerimizde olacağız. Duydunuz mu bilemem ama ben duydum izledim, dinledim, kendisiyle program yaptım. Şimdilerde ise; “Bu gece kendinizi nasıl hissediyorsunuz?” ile yola çıkan geceleri tercihen uyumayan ve istesede uyuyamayan insanları bu soru cümlesiyle karşılayan, 90’ların radyo programları samimiyetinde hem eğlenceli hem de dinleyenler için hayatı sorgulatan, anlık duygusal arınmalara imkan tanıyan bir program olan Uyuyamayanlar Online adlı programdan bahsediyorum.Belki bazılarınızkendisini Yeniden Sen, Umursama ve Azad isimli kitaplarıyla tanışmışınızdır. Yazar Serhat Kaya, “Yeni nesil mecra, eski usul muhabbet” adı altında Instagram’da üzerinden başlattığısanat, spor ve medya sektöründen farklı isimleri yayınlarına konuk ederek canlı yayın programı Uyuyamayanlar Online ile 2 yıl boyunca Instagram üzerinde devam etti. Bildiğim kadarıyla ulusal bir radyoda program teklifi almasına rağmen sosyal medyada yakaladığı tadı ve samimiyeti korumak adına bu teklifi geri çevirdi. 2021’de Twitter’ın yeni girişimi olan Spaces özelliğiylebirlikte programlarınıTwitter platformuna taşıdı ve Sanat Tarihçisi Sezgin Yeşilyurt’la birlikte Nisan ayından beri Twitter üzerinden programlarını 77 gecedir birlikte devam ettiriyorlar.  Programın güzelliklerinden biri de programda yayına bağlananlara; “sizin için hangi şarkıyı çalmayalım” dedikleri bir an var, ilk kez dinliyorsanız önce buna bir şaşırıyorsunuz. Sonrasında o dinleyicinin istediği şarkıyı bir başka yayında o kişiye ithaf ederek mutlaka çalıyorlar.  Bu ikilinin de onlarla birlikte zaman geçiren insanları ne kadar önemsediklerini gösteriyor. Çok hoş bir jest diyebilirim. Ben de şarkı istemeliyim sanırım. Serhat Kaya ise bunu yayınında şöyle açıklıyor; “Hayat gibi düşünün, şu an istediğimiz bir şeyi hayat bize hemen o an vermiyor ama sonra beklemediğimiz bir anda o dilediğimizin gerçeklemesi bizi daha çok mutlu ediyor, Uyuyamayanlar Online hayata paralel bir program.” diyor.  “#UyuyamayanlarOnline” etiketi ile birkaç kez dinleyenlerin yüksek ilgisi ile Twitter’da trendlere girdi. Uyuyamayanlar Online, dinleyenleri bazen yayınlara bağlandığı bazen de yayına anlık ve program öncesinden mesajlar göndererek katılıyor. Günlük sıkıntılarını ve dertlerini anlatıp rahatladıkları, o an ayrı yerlerde de olsalar yayında sanki hep birlikte bir masada oturup sohbet ediyormuş gibi hissettiren oldukça samimi bir formata sahip diyebilirim. Hepimizin aslında bu samimiyete özellikle de bu dönemde çok ihtiyacımız var.
Uyuyamayanlar Online, yaz aylarında her pazartesi ve cuma gecesi 00.00’da gerçekleşiyor. Bu keyifli yayınları dinlemek için Serhat Kaya’yı Twitter üzerinden @skayaofficial hesabından takip edebilirsiniz. Kendisi ile ilgili daha detaylı bilgiye dewww.serhatkaya.com üzerinden ulaşabilirsiniz.
Sağlıkla, Sevgiyle ve Sanatla Kalın…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
Oyuncu
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum