Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Yepyeni Fırsatlar…

02 Ocak 2022 - 10:30

   Yılın ilk Pazar gününden herkese merhaba! 2022 yılında daha çok sergi daha çok sanat, daha çok tiyatro izlensin istiyorum. O zaman sanat çevresinden neler oluyor, hangi etkinlikler kaçırılmamalı hemen yazımın geri kalanına sizler için bırakıyorum.

   Bu yıl 27 Mart 2022 tarihinde düzenlenmesi planlanan Oscar Ödül töreninin kısa listesi geri de bıraktığımız hafta duyuruldu. 94. Akademi Ödülleri için adaylar arasında Serhat Karaaslan’ın yönettiği “The Criminals (Suçlular)” adlı kısa filmi ile “En iyi kısa aksiyon filmi” listesi içerisinde yerini alıyor. Filmin başrollerinde Deniz Altan, Lorin Merhart, Erdem Şenocak ve Ercan Kesal yer alıyor. Tüm ekibe bol şans diliyorum. Emeğinize, yüreğinize sağlık.
   2021 yılında ziyaret etmeyenleriniz varsa, bu yıl içerisinde muhakkak ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Neresi mi? ”Müze Gazhane” her yaş için ayrı bir deneyim imkânı sunuyor. Girişlerin ücretsiz olduğu Gazhane ’de yok yok desem hiçte abartmış olmam. İklim müzesi, karikatür müzesi, çocuk bilim merkezi, galeri gazhane, tiyatro salonları, kütüphanesi ve kitapçısı kısaca bir yerde aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. Buranın sahnesine acilen bir oyun seçilip gidilmeli. Bu yıl içerisinde gidilecek yerler listenize bir yeri daha eklemenizi öneririm. Beyoğlu’nun sembolü olan Türkiye’nin ilk sinema müzesi “Tarihi Atlas Sineması” mutlaka gidip gezin derim. Tarihe dokunmak, çocukluğumuza dönmek her zaman bizlere iyi gelen şeylerdir. Kendinize bir iyilik yapın. Sadece kendinize zaman ayırın. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat konusunda o kadar duyarlı ve güzel adımlar atıyor ki.  Sosyal medya hesapları üzerinden geride bıraktığımız haftalarda açık bir çağrıda bulundular. Ülkemizin sanatçılarına dediler ki, “Sizleri kültür merkezlerimizde sanatseverlerle buluşturmak istiyoruz. Bunun için yapmanız gereken tek şey linkteki formu doldurmak. Bekliyoruz.” Katılmak için; “İbbkultursanat” sosyal medya hesabı üzerinden profillerinde paylaştıkları link üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.Zorlu PSM sahnesinde seyircisi ile buluşan ve kapalı gişe oynayan “ALİCE” sahneye geri döneceği duyuruldu. Çok konuşulan ve izlenen bu oyunu ilk sahnelendiği zamanlar içerisinde izleme şansım olmamıştı. Bu sefer uygun bir zaman yaratıp gitmek ve deneyimlemek istiyorum. “ALİCE” ekibinin alkışı, seyircisinin bol olması dileğiyle.

   Yazıma son vermeden önce d
ikkatimi çeken bir sergiden daha sizlere bahsetmek istiyorum. Salt Beyoğlu’nda yepyeni bir sergi var. İpek Duben’in, erkek şiddetinden, toplumsal cinsiyete, yerinden edilme ve göçten, tüketim alışkanlıklarına uzanan, kırk yılı aşmış pratiğini yansıttığı sergisi “Ten, Beden, Ben” adlı sergiyi mutlaka ziyaret edin derim. Sergiyi 3 Nisan 2022 tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.
Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla Kalın.
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
Oyuncu

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum