Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

AKLINIZ YERİNDEN ÇIKACAK..

18 Ağustos 2022 - 12:59

Timsah Yemi Olarak Kullanılan Siyahi Bebeklerin Kan Donduran Hikayesi..
Köle ticareti döneminde siyahi erkek ve kadınların başına birçok talihsiz olay geldi. Bunlardan biri, timsahları yakalamak için siyahi çocukların yem olarak kullanılmasıydı...
"Timsah yemi" uygulamasının, 1800'ler ve 1900'lerde Florida ve Louisiana bataklıklarında uygulandığı söyleniyor...
O zamanlar timsah avcılığı karlı bir işti. Timsah derileri ayakkabı, kemer, çanta ve diğer aksesuarlarla sıklıkla kullanılıyordu. Pek çok timsah avcısının da bu uğurda kollarını kaybettiği söyleniyor.
Jim Crow Irkçı Hatıra Müzesi, eserler ve bu kanlı eylemin diğer bazı kanıtlarını içerdiği için genellikle bir belge kaynağı olarak anılır. Bu karanlık uygulamayı anmak için resimler, biblolar ve kartpostallar da satıldı.
Gerçekten de, köle ticareti döneminde siyahi bebeklerin timsah yemi olarak kullanıldığını gösteren yeterli belgeler mevcut. Böyle korkunç bir olayın meydana geldiğine dair iddiaları daha da destekleyen birçok gazete başlığı mevcut.
Örneğin, 1908'de Washington Times Gazetesi, iki siyahi çocuğun timsahlar için yem olarak kullanıldığı "Siyah çocuklu timsah avcıları" başlığıyla timsah yeminin varlığını doğruladı.
O sırada, New York Hayvanat Bahçeleri hayvanat bahçesi bekçisi iki çocuğu yaklaşık 25 timsah ve timsahın bulunduğu bir alana göndermişti.
İnsanlar aç timsahların çocukları kovaladığını izledi. Siyahi çocukların kullanılmasının önemli bir nedeni, hayvanat bahçesi bekçisinin timsahların "siyah insanlara düşkünlüğü" olduğuna inanmasıydı.
Bebekler sığ suda oynarken, uzman tüfekçiler yakındaki bir gizlenme yerinden izlerdi. Bazen çocuklar bataklıkların ve nehirlerin kıyılarına bağlanırdı.
Timsah yeminin nasıl yapıldığına dair farklı kaynaklar bulunuyor.
Örneğin, Miami New Times, bazen avcıların, anneleri tarlada çocuklarını izlemezken veya tarlada çalışırken, çoğunlukla küçük bebekleri aldıklarını bildiriyor. Bebekleri olan köleler kolayca hedef oluyordu.
Çocuklar, avcıların hayvanları öldürebilmeleri ve derilerini iş için kullanabilmeleri için timsahları bataklıktan dışarı çekmek için kullanılırdı.
Sürüngenlerin görülebilmesi için dışarı çıkarılması gerekiyordu. Bazı durumlarda, durum o kadar kötüleşti ki bebekleri yem olarak kullandıktan sonra ancak timsahlar yüzeye çıktıktan ve çocuklara zarar vermek üzereyken kurtarıldılar.
Diğer bazı hikayelerde bebeklerin annelerine, çocuklarının timsahları cezbetmeleri için yaklaşık 2 dolar ödendiğini ve bu süreçte hiçbir bebeğin zarar görmediğini ortaya koydu.
Timsah yemi hikayesi birkaç kez reddedildi, ancak gerçekliğini doğrulayan farklı sözlü hesaplar, yayınlar ve belgeseller var.
Haber Amerikan basını tarafından geniş bir şekilde rapor edildikten sonra bile, Chipley Ticaret Odası bir kez hikayeyi yalanladı ve bunun "aptalca bir yalan, yanlış ve saçma" olduğunu söyledi.
Bebekleri timsah yemi olarak kullanmakla ilgili popüler şarkılar ve tekerlemeler de vardı.
Örneğin, Henry Wise ve Sidney Perrin tarafından yazılan Mammy's Little Alligator Bait (1899) bunlardan biriydi...
Bir 1 kişi ve timsah görseli olabilir

YORUMLAR

  • 0 Yorum