Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

Amerika ' da 15 yaşındaki bir çocuk marketten ekmek çalarken yakalandı.

24 Ağustos 2022 - 11:22

Kaçmaya çalışırken bir de raf kırmış. Cocuk tutuklanmış ve mahkemeye çıkartılmış. Kararı vermeden önce hakim çocuğu da duymak ister. Hakim:
′′ Neden çaldın? ′′ Çocuk: ′′ Ekmeğe ihtiyacım vardı. ′
′ Hakim: ′′ Çalmak yerine ekmek alamadınız mı?" Çocuk: ′′ Satın alacak param yoktu." Hakim: ′′ Ailenden para isteyebilirdin. ′′ Çocuk: ′′ Evde sadece annem var. Annem hasta ve işsiz.
Sırf bunun için biraz ekmek ve peynir çaldım." Hakim: ′′ Sen küçüksün, normalde işin de yok. ′′ Çocuk: ′′ Yıkama üzerinde çalıştım. Bir hafta önce anneme hizmet etmek için izin aldım ve bu yüzden kovuldum.
′′ Hakim: ′′ Yardım isteyecek yeriniz ,kimseniz yok muydu? ′′ Çocuk: ′′ Her gün evden çıktığımda herhangi bir iş için eleman arayan en az elli adresle iletişime geçiyorum ama, başarısız. Sonunda hırsızlık yapmaya karar verdim.
′′ Çocuğun ifadesinin ardından hakim kararını açıkladı: -" Çalmak, özellikle EKMEK çalmak çok utanç verici bir suçtur. Ve işte hepimiz bu suçtan sorumluyuz. Bu odadaki herkes ve ben de bu suçtan sorumluyum. O zaman tüm mahkeme katılımcıları 10 $ ile ceza alacak. Siz her biriniz 10 $ gönderene kadar kimse mahkeme salonundan ayrılmayacak." Hakim de 10 $ ' ını verdikten sonra aç çocuğu polise teslim eden markete de 1,000 $ para cezası verdi. Kararı duyduktan sonra çocuk gözyaşlarını tutamadı ve ikinci karar okunurken hakimi görünce heyecanlandı. Hakim gözyaşlarını saklamaya çalışarak, salonu terk etti. Hakimin son sözleri bunlardı: -"Bir kişi EKMEK çalarken yakalanırsa, o cemaatin, toplumun, devletin tüm insanları utanmalıdır."
Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilir

YORUMLAR

  • 0 Yorum