Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

İnternette Gezinen Başlıca Yalanların İçyüzü

14 Mart 2016 - 21:14

1. Bir yere üye olduğunuz, bilmem kaç tane e-posta gönderdiğiniz için fidan falan dikilmez!



2. Bir yerlerde oy kullandığınız için Türkiye'de bir kanun teklifi yasalaşmaz!



3. Bir e-postayı 10-50 kişiye gönderirseniz dileğiniz yerine gelmez! dileğinizin olması için çalışmanız gerekir. (Bazen bu kadar postayla tam tersi olur; o kadar adam, size beddua eder ki, 'bu işlerim niye sarpa sardı yahu' diye düşünür durursunuz).



4. Bir e-postayı gönderdiğiniz kişi sayısına göre Microsoft veya AOL gibi firmalar, size para yardımı falan yapmaz! Nefes aldığınız için size para ödeyen oldu mu şimdiye kadar, eee???



5. Microsoft, servetini falan dağıtmıyor arkadaşlar! Manyak mı bunlar!



6. Lc Waikiki, satılmadı!



7. Domino's Pizza, domuz yağı/eti kullanmıyor! Ayrıca meyveli yoğurtlarda da domuz yağı iğrenç olur!



8. Gerçekte yardım bekleyen yanmış bir çocuk yok. Varsa da aynı çocuk, geçen sene zaten bir kez yanmıştı!



9. Hastanede kan bekleyen öyle bir vatandaşımız yok! Varsa bile; kan, e-posta ile istenemeyecek kadar acildir.



10. Coca Cola'yı tersten okuyup 'La Muhammed la Mekke' görebiliyorsanız, barkodlardan yemek tarifi de okuyabilirsiniz.



11. Doları katlayınca pentagonun yanmış resmi oluyormuş. Az daha katlayınca, ikiz kulelerin yanmış şekli çıkıyormuş. Dolar, Pentagon ve ikiz kulelerin inşasından çok daha önce şu andaki halini almış ama, ne gam, değil mi?) Bir şeyi yeterince sündürürsen, her şeye benzer zaten!



12. 'Bu e-postayı sana yollayana da yolla. Dostluğumuz pekişsin!' diyenlere sesleniyorum. Aynı e-postayı göndermeyin. Başka şey yollayın kardeşim!



13. Nike logosunda aslında "Allah" yazısı gizliymiş. Biz baktık. göremedik 



14. Türk polisi, e-posta trafiğini takip etmiyor! Ortada yeterince 'trafik' var zaten!



15. Sinemada koltuğumuzun altına AIDS virüsü taşıyan iğne yerleştiren psikopatlar varmış ya; işte onlar yok aslında.. Öcü o öcüüü... 

16. Biri sizi kafaya takmışsa ondan bir zarar görme riskiniz görece yüksektir; fakat fazladan telaşa gerek yok; size birinin zarar verebilmesi için MSN kullanmak gerekli değildir 



17. MSN paralı olmuyor. Logo mogo maviyken yeşile veya mora dönmüyor. Bir yere tıklamanız da gerekmiyor!



18. Erkek milletini yeren, kız milletini öven mailler, erkeklerin icadıdır. Maksat kızların MSN adreslerini toplamaktır arkadaşlar!



19. İsrailli bilim adamlarının sivri sinek DNA'sıyla oynayıp süper kan emici, on kat daha dayanıklı hale getirdiği ve komşu ülkelerin Türkiye de dahil DNA haritasını çıkartmakta kullanacağı casus sivrisinek olayı... Tabii mesajın sonlarındaki damarlamızdaki asil kanı kirletmeye yönelik böyle bir girişimi kemalist gençliğin asla kabul etmeyeceği vurgusu, karşılıklı akıl sağlığı dilekleriyle vedalaşmamıza yol açmıştır.



20. 1987'den beri dolaşan e-posta diye bir şey yoktur. Zira o yıllarda e-posta yoktu!



21. Klavyemizdeki 'w, h, k, ğ' tuşları paralı olmayacak. Yormayın kendinizi!



22. Petrol rezervlerimizin üzerine Amerika civa döküp kuyuları kapatmış. Arkadaşlar, bu mesajı hababam göndereceğinize bir kova kapıp civaları boşaltın madem! Malum; civa, sıvı bir madendir. Tamam ağır, ama sıvı!



23. Rus hackerler, türk hackerlara savaş falan açmadı. Açsa da ucu bize dokunmaz! Siz hacker misiniz???



24. Sizi kimse telefonunuzu kontrol etmek için arayıp sizin kimlik bilgilerinize erişmek için kullanamaz. Faturasını falan da sizin hesabınıza böyle bir yöntemle geçiremez! Yapana da helal-i hoş olsun derim, ne diycem!



25. Mars'ta uzaylı falan yok, taş onlar taş! kalanı da fotoshop...



26. Ona buna yönlendirdiğiniz mesajları takip edebilecek bir teknoloji yok; buna gerek de yok!



27. Gıda maddelerinin içindeki e kodlu katkıların hepsi avrupa birliği standartlarına uygun doğal katkı maddeleri; siyanür falan yok yani... mesajda'en tehlikeli e' denen e330 ise bizzat limon tuzu (sitrik asit) be arkadaşımmm! En fazla ekşidir yani!!!



28. Herhangi bir mesajı tıklayarak iletmek (forward etmek) eylem koymak değildir; size yanlış öğretmişler. Arada başka şeyler de okumak, araştırmak lazım. Bir de o koltuğun üzerindeki şeyinizi arada bir oradan kaldırmak...



30. Kentucky Fried'ın tavukları normal tavuktur; hatta buradakiler bizzat banvit'dir. O gönderdiğiniz resimler ise sadece yolunmuş tavuklardır! Boşuna korkmayın...



31. Sevgiyi göstermek için mailden başka yollar da vardır; en azından k..ınızı kaldırıp bir ziyaret, olmadı telefon edebilirsiniz.



32. Kimse kimseye 10.000 tane beleş tekerlekli sandalye vermemiştir; verse bile emaille dağıtılmasına hacet yoktur.



33. Falanca ankette İstanbul'u en baba şehir, Atatürk'ü en büyük lider olarak tıklama yarışına girmek, sizi ve bizi ancak komik yapar; biz hariç, herkes buna güler zira.



34. Bilmem ne tantanalarından, yogi özdeyişlerinden hikmet forward edeceğine, atandan dedenden nasihat almaya bak; onlarda neler var!



35. Powerpoint programı, düz yazıyla da gayet güzel yazabileceğiniz lüzumsuz bilgileri bıktırıcı ses ve hareket efektleri eşliğinde arka arkaya dizip milletin mesaj kutusunu şişirmeniz için icat edilmemiştir.



36. Bor, toryum, nomium ve diğer bir ton garip elementin tonlarcasının üzerinde oturduğumuz doğru olsa bile, onlar yer altında para etmiyor; siz mesaj gönderdikçe de yerden çıkarılmıyorlar. Bana değil, jeologlara falan gönderin, ne bileyim!



37. Time Dergisi'nin anketini önemsediğiniz kadar ailenizi, eşinizi, dostunuzu önemseseniz, kimsenin bir derdi kalmaz kanımca!



38. Gönderdiğiniz 'dostluk' mesajlarının adres satırındaki 1500 dostunuzdan biri olmak bana kendimi hiç bir şekilde 'özel' hissettirmiyor, bu böyle biline! 



39. Göbekten uçurtma bin tane komplo teorisi gönderiyorsunuz, kaynak sorunca küsüyorsunuz! Olmuyor ama böyle...



40. Danone'ler çocuğunuzu geri zekalı yapmaz..



42. İletilerin konu kısmında ne kadar FW FW FW FW İLT İLT İLT İLT FW var ise o kadar ayıp ettiniz. 



43. O Forward ettiğiniz mesajların adres satırında gördüğünüz binlerce dostunuzun mail adresleri var ya, hah! Onları Worm virüsler, trojanlar ve e-mail hunter programlarda görüyor ve arşivliyor. Ondan sonra, Yaa ben bu e-posta adresimle hiçbir yere kayıt da olmadım bana neden SPAM mailler geliyor yine 5.000 tane yaa deyip kalırsınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum