TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

Avrupa Vizesi Tamam

15 Ekim 2019 - 10:15

Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası grup maçlarındaki çok önemli bir sınavı kötü futbol, ama şanslı bir gol ile atlatmış oldu. Tabiki futbolda geçerli olan tek şey sonuçtur. Bu önemli üç puan büyük bir olasılıkla bizi Avrupadaki Finallere taşıyacaktır diye düşünüyorum. 90 dakika sonrası sevinen taraf biz olduk, ama gerçekten karşımızdaki tablo ve oynanan futbol sevinebileceğimiz bir durummu dedirtiyor insana.

Arnavutluk karşısında kayda değer bir gol pozisyonuna giremedik ama rakibimiz kalemizde bize büyük tehlikeler yaşattı ve kendi beceriksizliklerinden dolayı maçı kaybettiler. İki ya da üç gol yemediğimiz için bence kendimizi şanslı hisetmeliyiz.

Takımımız organize ataklar üreterek bir türlü gol pozisyonuna giremiyor, bu sorunu daha önceki Andorra ve Yeni Zelanda maçlarındada yaşadık. Evet Arnavutluğa karşı sevinen taraf biz olduk ama neden ancak rakip takımın yaptığı inanılmaz hatadan dolayı gol atabilen bir takım oluyoruz ? Andorra, Moldova, Arnavutluk ve Yeni Zelanda gibi takımların olduğu bir gruptan Milli Takımımızın finallere kalması kadar doğal bir şey yok aslında,

öyle değilmi ?!

Milli Takım şu anki puan durumuna göre finallere gitmeyi hak etmiş gibi görünüyor, peki diyelimki gidildi, Avrupa Şampiyonasında olası rakiplerimiz Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, Portekiz, İtalya, İngiltere gibi Dünyanın en iyi Milli Takımları karşısında oynadığımız bu sistemsiz ve kötü futbol ile acaba ne durumlara düşeriz ??

Şunu belirtmek isterim ki, Dünyanın en iyi, en komple ve en zor futbolu Avrupada oynanıyor, her futbolcunun hayalinde Avrupa Liglerinde oynamak vardır, bu yüzden bana göre her zaman Dünyanın en önemli kupası Avrupa Şampiyonasıdır.

Evet bu bana göre Dünya Kupasındanda önemlidir.

Ben her zaman Milli Takımımızı farklı yerlerde görmek isteyen biriyim, neden bir finalde görmeyelimki Ay Yıldızlı Formamızı ?! Bunu aslında başarabiliriz, 82 Milyonluk Nüfusumuzla, futbola yatkın karakter yapımızla ve yetenekli gençlerimizle bu hedefe ulaşabiliriz, ama yolumuzun üzerinde çok fazla engel var, bu engelleri oluşturanda maalesef biz kendimiziz. Uzun senelerdir süren alt yapı sorunundan, Süper Ligdeki yabancı futbolcu sayısı ve Galatasaray gibi bir kulübün Milli Takıma futbolcu verememesiyle Türk Futboluna zarar vermesi kadar kör düğüm olmuş bir çok sorunla karşı karşıyayız. En büyük problemde bu düğümün çözülebilmesi için somut adımların atılmaması, bizi ortaya koyacağımız hedeflerimizden hep uzak tutuyor.

Dün akşam oynanan Fransa maçından sonra yukarıda belirtriğim gibi Milli Takımımız Avrupadaki Finallere katılmak üzere. Alınan altın değerindeki bir puan tabiki hayati önem taşıyor, tekrar ediyorum, futbol sonuç oyunudur, daha fazla detaya girmek istemiyorum, tek bir şut ve ortanın gerçekleşmediği bir maç için şu anda söylenecek pek bir şey yok.

Futbolda nerede olduğumuzu Avrupa Şampiyonası bittikden sonra hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum