TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

BEŞİKTAŞ VE SERGEN !

09 Şubat 2020 - 11:29

Süperligte bu sezon bir çok olay yaşandı, bence en ses getiren, Sergen Yalçın’ın Beşiktaşa Teknik Direktör olmasıydı. Falcao’nun Galatasaraya gelmesininde önüne geçti diye düşünüyorum. Zaten bir buçuk senedir spekülasyonlar vardı, sanırım hiç bir hoca Sergen’in getirdiği sesi getiremezdi, özellikle Beşiktaşın bu durumunda.

Bu transferin artıları olduğu gibi tabiki eksileride var. Beşiktaş hem finansal hem sportif açıdan problemli bir kulüp haline geldi. Çok önemli olan bu iki konududa yanlış yönetilmesinden dolayı, bir türlü düzlüğe çıkamaz duruma geldiler, bu sorunun en büyük sebebi yönetimden kaynaklanan istikrarsızlık.

Sergen Yalçın’ın Teknik Direktörlük tecrübesine baktığımızda, büyük Kulüp hocası olabilmesini gerektirecek tam bir başarısı kesinlikle yok. Bugüne kadar çalıştığı kulüplerde, özellikle ilk beş altı hafta çok başarılı performans sergiledi. Nereye gittiyse, başına geçtiği takımların moral ve motivasyonu yükseldi ve ard arda maçlar kazanıldı. Ama maalesef hiç bir takımda devamlılığı yakalayamadı, yani, olaya objektif bakıldığında Sergen Yalçın’ın bir Teknik Direktör olarak istikrarlı olduğunu söyleyemeyiz. Beşiktaşın baştan sona son üç sezondur istikrarsızlığı, açık ve net olarak Avrupa ligleri, Süper lig ve Kupa maçlarında kendini gösterdi. Futbolculuğu kesinlikle tartışılamayacak olan Sergen’in bu transferi belki çok fazla ses getirmiş olabilir, ama Hoca olarak aynı istikrarsızlık Sergen’dede olduğu için ben Beşiktaşın bu hamlesinin doğru olduğunu şahsen düşünmüyorum.

Bu transferin artısıda var elbette, Sergen’in gelişi Camiada özellikle bu sezon kendini çok belli eden takım ruhunun eksikliğini psikolojik olarak gidermiş gibi gözüküyor. Futbolcu olarak Beşiktaş’ın efsanelerinden biri olan Sergen yuvaya döndü ve senelerdir üç büyüklerde büyük eksik olarak gördüğümüz, özdeşleşmeyi hatırlattı herkese.

Günümüzde, üç büyüklere baktığımızda, kadrolarını yabancı oyuncular ile şişirmelerinden dolayı, eski yıllarda olduğu gibi Galatasaraylı Tugay, Fenerbahçeli Volkan ya da Beşiktaşlı Sergen gibi oyuncuları artık göremiyoruz.

Bu kulüplerin formalarını giymenin ne demek olduğunu bilemeyen, taraftarların tezahüratlarının anlamını hissedemeyen oyuncularla dolu takımlar artık. Bunu daha önceki yazılarımda da dile getirmiştim ama tekrarlamakta fayda vardır diye düşünüyorum.

Performans olarak Sergen’den özellikle ilk haftalarda takımı yükselişe geçireceğini bekliyorum, daha önceki takımlarda olduğu gibi. Peki ya sonrası ?!

Futbolcularıyla diyaloğunun iyi olduğu ve oyuncuları psikolojik anlamda rahatlattığı apaçık belli ki başına geçtiği takımların performansları olumlu anlamda 180 derece değişebiliyor, ama sonrasını bugüne kadar neden getiremediği büyük bir soru işareti. Bu sorunu Beşiktaşta çözebilmesi daha da zor gözüküyor. Ben, Sergen’in Beşiktaşın başına geçmesini açıkca çok erken buluyorum, çeşitli sorunlarını hala çözememiş durumda olan Beşiktaşın sürdürdüğü istikrarsızlıkdan bir anda kurtulamayacağını düşünüyorum.

 

Sergen Yalçına Beşiktaşla bol şans diliyorum, ayrıca, yanılmayı çok isterim tabiki, ama bu konularda genelde yanılmıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum