TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

FUTBOL, SAVAŞ GİBİ KAZANILIR...

29 Kasım 2019 - 11:30

Uzun yıllar Futbol yazıları yazmış ve şu anda önemli bir Gazetede köşe yazarlığı yapan değerli insan Burhan Ayeri, köşesinde, kendisinden alıntı yaptığım başlığı atmış, doğru söze ne denir. Evet maçlarda savaşmak gerekir sahada başarılı olmak yetmez tabiki bu savaş en üstten alt kademeye kadar bir ön hazırlık ve koordine gerektirir. Defalarca yazdığım detayları bugün tekrarlamayacağım, sezon başı takım hazır değilse, transferler bitmemişse ve eksikleri haftalar içinde gideririz zihniyeti varsa, işte sonuç hem ligde hemde Avrupa kupalarında böyle hüsranla sonuçlanır.

 

İçimi acıtan başka bir habere daha dikkat çekmek istiyorum. Gazeteler ve TV’ler Galatasaray'ın Avrupa kupalarında attığı ilk golü haber olarak geçiyorlar, duyduk duymadık kimse kalmasın. Ayrıca takımdaki Generallerin uyuduğu, golü atan ve attıran oyuncuların Türk futbolcular olduğunu belirtip, bunu takımın çavuşları başardı diye hatırlatmada bulunuyorlar. İşte bu çok acı bir benzetme, Cimbom’dan konuşuyorsak bu kulübün oyuncularının hepsi ya çavuştur yada hepsi generaldir ama gelinen durum ve yanlış yabancı oyuncu politikaları işi böyle tarifi olmayan bir noktaya getirmiştir. Fatih Hoca için artık söylenecek birşey kalmamıştır.

 

Fenerbahçede ise Başkan ve Futbol şubesi sorumlusu Comolli, Ersun Yanal Hocayı uyarmışlar, biraz geç kalmamışlarmı acaba ?! Hata üstüne hata yapan, kadrodayu dama taşına çeviren ve Rodriguez gibi bir oyuncuyu dikkate almayan Hoca acaba bu uyarıları nekadar dikkate alacaktır. Bekleyelim ve görelim.

 

Ben bu sezonu çoktan unuttum ve merakla önümüzdeki sezon hazırlıkları nasıl gerçekleşecek bekliyorum. Uzun haftalar liderliğini koruyan Alanyaspor, yeni lider Sivasspor ve önemli oyuncularını kaybetmesine rağmen büyük mücadele veren Trabzonspor’u yürekten kutluyorum ve alkışlıyorum. Başakşehir'in yıllardır süren istikrarı içinde sadece şapka çıkarılır demek istiyorum.

 

Ligler başlamadan çok önce bu sezonun üç büyükler için hiçte iyi gitmeyeceğini sebepleriyle yazmıştım ve “Görünen Köy Kılavuz İstemez” diye düşüncemi bu köşede dile getirmiştim ne yazıkki yanılmadım, sezon arası transfer beklenir hale geldi, ne diyelim, umarım üç büyükler yanlışlarından ders alıp, en kısa sürede toparlanıp hem taraftarlarını mutlu ederler, hemde ligin keyifle seyredilebilir olmasına katkıda bulunurlar. Anlaşılan o ki, devre arası oldukça masraflı olacak.

Yani yine Pamuk eller cebe.

YORUMLAR

  • 0 Yorum