TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

FUTBOLUN GERÇEKLERİ…

16 Eylül 2022 - 20:47

Küçükken her kız çocuğunun oyuncak bir bebeği, oğlan çocuklarınında plastik bir topu mutlaka olur. Futbol gerçeği o plastik topa bir sağ birde sol ayakla vurma denemesiyle başlar. Sonra birde bakmışsınız herhangi bir takımın alt yapısında, birçok hayaller ve ümitlerinizle maçtan maça koşuyorsunuz.

Bir süre sonra, çeşitli sebeplerden dolayı, yetenekli birçok genç futboldan koparlar. Yoluna devam edenlerde, ortalama 10 yada 15 sene sürecek olan Futbolculuğu bir meslek olarak görürler. İşte o göz açıp kapayana kadar çabuk geçen yıllarda, insanlar önce yeteneklerine sonrada şanslarına göre bir yerlere gelirler. Sonra hiçbir futbolcunun kabullenemediği Futbol gerçeği kendini gösterir ve plastik topla başlayan Futbol aşkı, kramponları duvara asarak son bulur.

Aslında futbolcu o çok sevdiği topu ve o topun yarattığı dünyayı hiçbirzaman kendisi bırakmaz, ama duyguları ve hiç acıması olmayan o top istediği zaman futbolcuyu bırakır.

Yıllar önce futbol birçok arkadaşım gibi benide bırakmıştı, ama o büyük sevda herkes gibi bendede halı saha maçları ile devam ediyor. Herzaman dile getirdiğim bir Futbol gerçeği yine aklıma geldi. "FUTBOLDA DÜN YOKTUR, SADECE BUGÜN VARDIR"

Bunları yazmama sebep ne diye soracak olursanız, hafta içinde gazetelerde okuduğum düşündürücü bir haberi gösterebilirim. Aslında fazla dikkat çekmeyen ve üzerinde yorum yapılmayan bir haberdi okuduğum ve şöyle yazıyordu '"ARDA TURAN FUTBOLU BIRAKTIĞINI AÇIKLADI".

Bir anda gözümün önündan, Arda'nın büyük bir yetenek olarak Futbol dünyasına katıldığı günler geçti. Sonrasında başarıları ve kariyerli bir futbolcu oluşunu düşündüm, inişli çıkışlı bir futbolculuk yaşamı gecikmeli olarak sonlandı. Neden gecikmeli diyorum hemen söyleyeyim, iki sezon önce hem Arda Turan hemde Mesut Özil için, futbola ve takımlarına verecek birşeyleri kalmadı, hatır transferleri kimseye birşey kazandırmaz diye defalarca yazmıştım.

Keşke Arda ve Mesut iki sezon önce harika kariyere sahip futbolcular olarak anlı şanlı jübile ile son noktayı koysalardı, mutlaka gazeteler bu kararlarını çok başka türlü haber yaparlardı. Bu hafta içinde ne yazıkki Arda Turan cok sevdiği futbolu bırakmadı, kimsenin gözünün yaşına bakmayan futbol topu iki sene önce maalesef Arda'yı çoktan bırakmıştı bile. İnanıyorum Arda bir şekilde futbola hizmet etmeye devam edecektir, yeni yaşamında kendisine başarılar dilerim.

Mesut Özil'e gelirsek, aslında söylenecek pek fazla birşey yok, futbol onuda yıllar önce bırakmıştı, şimdi Başakşehirde forma şansı bekliyor. Fenerbahçe "MESUT" olamadı, acaba yeni takımı olabilecekmi hep birlikte göreceğiz.

Sayısız insan futbol oynuyor ama kimse öyle kolay kolay bir Lothar Matthäus, bir Tugay Kerimoğlu yada Emre Belözoğlu olamıyor. Futbol katı bir gerçektir, torpil geçmez ve asla "HATIR GÖNÜL" tanımaz.


Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Emrah Sürücü
    1 yıl önce
    Tolga bey, çok güzel yorumlamışsınız elinize sağlık. Daha hayatlarında bir defa bile topla oynamamış insanların yorumlarını dinlemek izlemek yerine Futbola gönül vermiş eski sporcularımıza birgün değer verilip görsel medyada kendilerini izlemek dinlemek inşalla nasip olur. Başarılarınızın devamını diliyorum.