'Yeniden kapanalım' teklifinin ardından Putin ilan etti

Rusya Devlet Başkanı Putin, 30 Ekim-7 Kasım aralığını Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle çalışmama haftası ilan etti.

'Yeniden kapanalım' teklifinin ardından Putin ilan etti
20 Ekim 2021 - 16:17
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet üyeleriyle Rusya’da yayılmaya devam eden yeni tip kooronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili çevirimiçi toplantı düzenledi.

Putin, daha önce Başbakanı Yardımcısı Tatyana Golikova’nın getirdiği öneriyi destekleyerek, 30 Ekim-7 Kasım aralığını ücretli izin haftası ilan etti.

'DEVAM EDEBİLİR'

Rus lider, gereklilik durumunda çalışılmayan günlerin 7 Kasım’dan sonrasında da devam ettirilebileceğini ifade etti. Bölge yöneticileri, belirlenen tarihi beklemeden kısıtlama programını uygulamaya koyabilecek.

Putin, ayrıca Rusya Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov tarafından dile getirilen, pandemiden olumsuz etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmelere çalışan başına asgari ücret tutarında bir kerelik hibe ödeme girişimini de destekledi.

Koronavirüsün Delta varyantının yayılmaya devam ettiği Rusya'da ölümler ve vaka sayıları rekor seviyelerde seyretmeye devam ediyor. Rusya'da son bir günde bin 28 kişinin Covid-19'dan hayatını kaybettiği açıklandı. Bu, salgının başından beri ülkede kayıtlara geçen en yüksek günlük can kaybı sayısı oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum