Yıkık Anaokuluna Kırmızı Balonlar...

Depremde ölen çocuklar anaokulu enkazına asılan balonlarla anıldı

Yıkık Anaokuluna Kırmızı Balonlar...
20 Şubat 2023 - 10:22 - Güncelleme: 20 Şubat 2023 - 21:32

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, hayatını kaybeden çocuklar Hatay'daki bir anaokulunun enkazına asılan balonlarla anıldı. 

Deprem nedeniyle çok sayıda çocuğun hayatını kaybettiğine dikkat çeken Ogün Abi Çocuk Derneği'nin üyeleri ölen çocukları temsilen Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi Ali Gaffar Okkan Bulvarı'nda bulunan bir anaokulunun enkazındaki demir çubuklara renkli balonlar astı.

Adana'da faaliyet gösteren derneğin başkanı Ogün Sever'in "Deprem bölgesinde ulaşılamayan, meyve suyu, şeker verilemeyen çocuklar için balon asalım." sözleri üzerine harekete geçen dernek üyeleri çocukların kaybına duydukları hüznü balonlarla göstermek istediklerini aktardı.

Özellikle kimsesiz ve yardıma ihtiyacı olan çocuklara ilişkin faaliyetler yürüten derneğin kurucu üyelerinden Emircan Turalı

 "Biz burada ulaşamadığımız çocuklara balon, şeker vermek istedik. Hafif de olsa gönüllerine dokunmak istedik ama yapamadığımız için böyle bir şey yaptık. Keşke bu deprem olmasaydı da balonları onların ellerine verebilseydik, oynasalardı. En azından biraz gönüllerine dokunabilseydik, onları güldürebilseydik." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum