Yılmaz Özdil: Uganda seviyesine düşmüşken

Dünya lideri olduğumuza inanılıyorsa, sizin ilçenin adını Los Angeles yapacağız desen davul zurnayla halay çekerler!

Yılmaz Özdil: Uganda seviyesine düşmüşken
26 Kasım 2022 - 10:32 - Güncelleme: 26 Kasım 2022 - 20:09

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, “AKP/MHP ittifakı oy devşirmek için il sayısını 100'e çıkarmayı planlıyor, Nazilli bu operasyonun ilk hamlesi” dedi. Muhalefetin de bu yola gireceğini ve en az 10 kadar il sözü vereceğini söyleyen Özdil, eleştirilerini ifade etti.

“Seçim vaatleri 100 il'le sınırlı kalmayacak. 1000 ilçe olacak. Şu anda 922 ilçemiz var, en az 80 beldeye ilçe sözü verecekler. Gençlere iş veremiyorlar, kaymakam verecekler! İlçe kaydırmalarıyla, nüfus kaydıracaklar… Ceyhan ve Yumurtalık'ın mesela, Adana'dan koparılıp, Osmaniye'ye bağlanacağı konuşuluyor, böylece Osmaniye büyükşehir yapılmış olacak. 2023 seçiminde 100 il olursa, 2024 belediye seçiminde il yapma vaatlerinin nerelere varacağını, varın siz hesap edin” diyen Özdil, devamında şunları kaydetti:

“Halbuki… Şehir, sosyal bir sıfattır, insanların yaşam kalitesini, bilime sanata kültüre spora ulaşabilme imkanını tanımlar, gelişmişlik statüsüdür. İl-ilçe ise, idari sıfattır, coğrafi sınırları tanımlar. Herhangi bir yerleşim merkezini “şehir” yapmadan “il” yaparsan, o bölgede yaşayan insanların hayatında hiçbir şey değişmez. Ama ne desek boş tabii… Uganda seviyesine düşmüşken, dünya lideri olduğumuza inanılıyorsa, sizin ilçenin adını Los Angeles yapacağız, Amsterdam'ı da size bağlayacağız desen, davul zurnayla halay çekerler!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum