Yine Mersin... Adil Serdar Saçan'dan Odatv'ye bomba açıklama

Son aylarda peş peşe yakalanan kokainlerle dikkat çeken Mersin'de, narkotik polisince limanda düzenlenen operasyonda, konteyner içindeki muz kolileri arasına gizlenen 60 kilo 950 gram kokain ele geçirildi. Odatv İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü eski müdürü Adil Serdar Saçan'a iddiaları sordu.

Yine Mersin... Adil Serdar Saçan'dan Odatv'ye bomba açıklama
26 Ekim 2021 - 18:58 - Güncelleme: 27 Ekim 2021 - 09:34

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan Sedat Peker'in de dikkat çektiği Mersin Limanı yine yakalanan kokain ile gündemde... 

NARKOTİKTEN YAPTI

Daha önceki operasyonlar Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilirken bu kez Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Güney Amerika ülkelerinden aldığı yasal yükü muz olan, 'Liberya' bandıralı gemide konteynerlerin içinde uyuşturucu madde getirileceği ihbarının alınması üzerine harekete geçti. 

YİNE MUZ KOLİLERİ

Gemiyi takibe alan ekipler, Mersin Limanı'nda operasyon düzenledi. Açılan konteyner içinde, daha önceki operasyonlarda olduğu gibi 52 paket halinde muz kolilerinin üzerine yerleştirilmiş toplam 60 kilo 950 gram kokain ele geçirildi. 

Yasal yük ve alıcı firma yetkilisi B.Ş., gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.Ş., 'uluslararası uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.  

ADRES: SERBEST BÖLGE 

Yakalanan 60 kilo 950 gram kokainin alıcı firmasının Haziran ayındaki rekor miktar 1 ton 300 kilogram ile olduğu gibi Mersin Serbest Bölge'deki muz ithalatçısı Öz Şimşekler olduğu iddia edildi. İddialara göre B.Ş.'nin ailesi geçen haziran ayındaki operasyonda gözaltına alınıp ve mahkemece tutuklandığı öğrenildi. 

ODATV SAÇAN'A SORDU

Odatv iddiaları İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü eski müdürü Adil Serdar Saçan'a sordu. Saçan eğer iddialar doğruysa şerhi de koyarak şöyle konuştu: 

"Demek ki soruşturma yapmamışlar ihmal değil burada düpedüz kasıt var. Baron'un biri içeride olabilir ama ailesini takip edeceksiniz o zaman. hala aynı kanaldan aynı aileye geliyorsa problem var demek ki. Kasıttan başka bir izah tarzı yok bunun."

GÜMRÜK YİNE GEÇİLDİ

Saçan son operasyonun Gümrük Muhafaza ekiplerince değil Narkotik ekiplerince yapılmasına dair ise dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Saçan şunları ifade etti:

"Demek ki gümrük alanında yapmamışlar gümrük dışında yapmışlar. Çünkü gümrük alanda narkotiğin yetkisi yok. Bu mal daha fazladır bence 60 kilosunu bunlar yakalamıştır. Bu mal başka yerlere dağıtılmış da olabilir.  Gümrüğü geçmiş demek ki"

MERSİN'DE NE OLDU

Geçen Haziran ayında Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin Limanı'nda Ekvador'dan gemi ile getirilen muz yüklü konteynerde önce 1 ton 300 kilogram ardından 463 kilogram kokain ele geçirilmişti. Peker'in açıklamalarının ardından son 5 yılda yakalanan kokainin 3'te birinden fazlası bir haftada sürede yakalanmıştı. 

PEKER NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz aylarda Panama polisi, Ekvator'un Puerto Bolivar Limanı’ndan Mersin Limanı’na gönderilen konteynerın içinde 616 paket kokain ele geçirmiş, ele geçirilen uyuşturucunun varış noktasının Mersin Limanı olması yeni rota tartışmalarının alevlenmesine neden olmuştu. Sedat Peker'in 7'nci videosunda da uluslararası arenada uyuşturucu trafiğinden ve Mersin’den bahsedilmişti.

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum