YSK, Büyükçekmece görüşmesini erteledi!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK),İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde seçimin iptaline dair AK Parti'nin olağanüstü itiraz başvurusunu ele aldı. AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, kararın ertelenmesi talebinde bulundu.

YSK, Büyükçekmece görüşmesini erteledi!
11 Nisan 2019 - 22:13

 YSK, Büyükçekmece ile İstanbul'da seçimin yenilenmesine ilişkin itirazlarla taleplerin birlikte ele alınmasına karar verdi. İstanbul Maltepe'de oy sayımlarının ardından AK Parti İstanbul'un genelinde seçimin yenilenmesi için YSK'ya olağanüstü başvuru yapmayla hazırlanıyor...İstanbul'da seçim düğümü, bir süre daha devam edecek gibi. Çünkü Yüksek Seçim Kurulu (YSK),AK Parti’nin Büyükçekmece’de seçimlerin iptaline ilişkin başvurusunun görüşülmesini erteledi. Görüşmelere, İstanbul’daki sayım işlemi tamamlandıktan sonra devam edilecek. Gerekçe ise Büyükçekmece’de verilecek bir karanın tüm İstanbul seçimlerini etkileyebilecek olması…

 



AK PARTİ TEMSİLCİSİ İSTEDİ

AK Parti Büyükçekmece’de seçimlerin yenilenmesi talebiyle YSK’ya olağanüstü itirazda bulunmuştu. YSK, başvuruyu bugün gündemine aldı, iki saat boyunca değerlendirdi. Ancak AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel’in talebi üzerine iki saatin sonunda görüşmenin ertelenmesi kararı alındı.

SAYIMIN SONUCU BEKLENECEK



YSK, AK Parti’nin Büyükçekmece itirazında, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminin iptal talebinin de olduğu için Maltepe’de devam eden sayımın sonucunun beklenmesine karar verdi.

İL BİRLEŞTİRME TUTANAĞI SONRASI İSTANBUL BAŞVURUSU 



Peki şimdi ne olacak? Maltepe’de sayım tamamlanacak. Sayım tamamlandıktan sonra İstanbul nihai seçim sonucunu ortaya koyan “İl Birleştirme Tutanağı” düzenlenecek ve yarışı önde bitiren isim mazbatasını alacak. Ancak bu durumda AK Parti tüm İstanbul’da seçimlerin iptaline ilişkin olağanüstü başvurusunu YSK’ya yapabilecek. Tutanağın düzenlenmesinin ardından 7 gün içerisinde bu başvuru gerçekleştirilecek.

İKİ BAŞVURU BİRLİKTE ELE ALINACAK



YSK bu başvurunun yapılmasının ardından her iki başvuruyu da birlikte ele alıp İstanbul’da seçimin kaderini belirleyecek nihai kararını verecek.

KARAR NE OLABİLİR?



YSK, AK Parti’nin talebini kabul ederse İstanbul’da seçmen 2 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek. Ama ret kararı verirse İstanbul’da mevcut sayımının sonucunda ortaya çıkacak tablo, kesin seçim sonucu olacak

YORUMLAR

  • 0 Yorum