Yüksek faturalar gündemde: #BuFaturalarÖDENMEZ

Vatandaşın ve esnafın gündemi yüksek faturalar. Twitter’da #BuFaturalarÖDENMEZ etiketi gündem oldu.

Yüksek faturalar gündemde: #BuFaturalarÖDENMEZ
24 Ocak 2022 - 14:55

Yüksek faturalar

Yılbaşından sonra gelen zamlar faturalara yansımaya başlarken, bu durum karşısında zorda kalan esnaflar kira kadar fatura ödediklerini belirtiyor. Yüksek faturalar sosyal medyanın da gündeminde.

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) Genel Sekreteri Süleyman Atıl, zamlı gelen faturaların kapanmaları arttıracağını söyledi. Atıl, “Esnaf bir kira da elektrik faturasına ödüyor” dedi.

 

Gelen zamların ardı arkasının kesilmediğini vurgulayan Atıl, doğalgaz, elektrik, su derken esnafın cebine faturadan başka bir şey girmediğini kaydetti.

 

Birgün’den Yaren Çolak’ın haberine göre esnaf gelen zamlar karşısında küçülmeye gidiyor. Bir bar işletmecisi Hürriyet Aydın tasarruf etmelerine rağmen bu ay dükkâna 8 bin 500 TL elektrik faturası geldiğini söyledi. Aydın neredeyse üç katına çıkan faturaya karşın “Akıl alır bir zam değil” dedi.

Başvurdukları tasarruf yollarını anlatan Aydın, “Tasarruf adına dolapların birkaçının fişini çektik. Elektrikli soba kullanımımız var onda da olabildiğince dikkatli olmaya çalışıyoruz. Yaz aylarında elektrik faturası 3 bin liralardaydı. Kira kadar fatura giderimiz oldu. Faturaları ödeyebilmek en büyük motivasyonumuz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum