Yunanistan Turistik Vize

Turizm amaçlı olarak Yunanistan’a gitmek isteyen kişilerin öncelikle Yunanistan turistik vize başvurusu yapması gerekiyor. Kısa süreli vize türü olan turistik vize, Schengen Vizesi şartları dahilindedir.

Yunanistan Turistik Vize
23 Kasım 2022 - 11:31 - Güncelleme: 03 Aralık 2022 - 11:56

Bordo Pasaport sahibi olan T.C. vatandaşları Yunanistan turistik ziyareti için vize almalıdır. Vize başvuruları doğrudan konsolosluklara değil de konsolosluğun resmi olarak yetkilendirdiği vize danışmanlık merkezlerinden yapılır.

Yunanistan turistik vize başvuru aşamaları biraz detaylıdır. Bunun için her detayın eksiksiz olarak ve doğru şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir. Başvuru formunun hatasız olarak doldurulması sürecin ilk adımıdır. Formda, başvuru sahiplerinin kişisel bilgileri ve Yunanistan seyahatiyle ilgili bilgiler yer almaktadır. Onun haricinde kişilerin bir de seyahat tarihleri, amacı, masrafların kim tarafından nasıl karşılanacağı gibi bilgilerin yer aldığı Yunanistan turistik vize talep dilekçesi hazırlaması gerekiyor.

 

Yunanistan Turistik Vize İşlemleri

 

Yunanistan’a turistik vize başvurusu yapacak kişiler, kendisinden istenen resmi evrakları doğru olarak hazırlamalı ve sunmalıdır. Kişilerin mesleki durumu, seyahat amacı ve süresine göre farklı evraklar talep edilebilir. Bu nedenle yasal evraklar doğru öğrenilmeli ve hazırlanmalıdır. Aksi takdirde başvuru reddedilebilir.

 

Yunanistan turistik vize başvuru işlemleri başvuru formunun online olarak doldurulmasıyla başlar. Evrak listesi kişilerin vereceği cevaplara göre belirleneceğinden kişisel bilgiler, seyahat amacı ve süresi gibi bilgilere net cevaplar verilmelidir. Vize işlemleri sürdürüldüğü sırada başvuru sahipleri mülakata çağrılabilir ya da kişilerden farklı ek evraklar talep edilebilir. Bundan dolayı sürecin ilk aşamasından itibaren bir danışmanla yol almak faydalı olacaktır.

 

Yunanistan turistik vize başvurusu yapılırken en çok yapılan hata, istenen evrakların hatalı şekilde teslim edilmesidir. Genel anlamda evrak listesi ve ödenmesi gereken başvuru harcı net olsa da, kişilerin özel ve mesleki durumu ek evrak hazırlamayı ve ücret ödemeyi gerektirebilir. Tecrübeli vize merkezi danışanları, vize başvurusu için merak ettiğiniz soruların cevabını size verecek, başvuru sürecini doğru şekilde yönetecektir.

 

Yunanistan Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

 

Yunanistan turistik vizesi, başvuru tarihinden itibaren 3-15 iş günü arasında çıkar. Konsolosluğun yoğunluğu ve resmi tatiller göz önünde bulundurularak başvuruların seyahat tarihinden en az bir ay önce yapılması gerekir. Ayrıca yapılacak incelemeler sonucunda konsolosluk, Yunanistan turistik vize başvuru sahiplerinden ek evraklar da isteyebilir. Bu durumda başvurunun sonuçlanma süreci uzayacaktır. Bu nedenle talep edilen resmi evrakların eksiksiz şekilde teslim edilmesi çok büyük önem taşımaktadır.

 

Yunanistan Turistik Vize Reddi

 

Yunanistan vize başvurusu yapacak kişilerden, seyahat amacı, süresi ve mesleki durumlarına göre değişik evraklar talep edilebilmektedir. Başvuru sahipleri hazırlayacakları evrakları iyi bilmeli ve eksiksiz olarak hazırlamalıdır.

 

Yunanistan turistik vize ret sebepleri evrakların yanlış bilgilerle doldurulması ya da eksik teslim edilmesidir. Kişilerin istenen evrakları hatasız olarak hazırlaması gerektiği gibi aynı zamanda otel ve uçak rezervasyon bilgilerini sunması ile seyahat süreci boyunca masrafları karşılayabileceğine dair maddi yeterliliğini kanıtlaması gerekmektedir. Başvurular yapılırken tüm bu noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Vize Merkezi desteği, sürecin en iyi şeklide yönetilmesi açısından önem taşımaktadır.

 

Yunanistan Turistik Vize Ücreti

 

Yunanistan turistik vize ücreti her sene Konsolosluk tarafından güncellenerek resmi internet sayfasından duyurulmaktadır. Yunanistan’ seyahat amacınızı ve sürenizi belirterek Vize Merkezi danışmanlarına ücret hesaplaması yaptırabilirsiniz.

 

Başvurudan vazgeçildiği takdirde ya da başvuruların reddedilmesi durumlarında kişilere ücret iadesi yapılmaz. Bu nedenle her bir aşamayı çok dikkatli şekilde gerçekleştirmek gerekmektedir. Seyahat amacı ve sürenize göre ödeyeceğiniz ücretler ve hazırlayacağınız evraklarla ilgili bilgi ile hizmet desteği almak için Vize Merkezi’mizle iletişime geçebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum