Yurt dışı para transferi şirketleri Wise ve TransferGo'dan Türkiye'deki kullanıcılara kısıtlama

Yurt dışı para transferi şirketi Wise, Türkiye’deki kullanıcılara para transferi kısıtlaması getirdi; başka bir şirket olan TransferGo ise geçici olarak tüm transferleri durdurduğunu açıkladı.

Yurt dışı para transferi şirketleri Wise ve TransferGo'dan Türkiye'deki kullanıcılara kısıtlama
05 Mayıs 2023 - 20:23

Londra ve Tallinn merkezli uluslararası para transferi şirketi Wise paylaştığı bir duyuru ile Türkiye’deki kullanıcıların bazı kısıtlamalarla karşılaşacağını açıkladı.

 

Şirket, Türkiye’de yaşayanların yerel regülasyonlar kapsamında bir takım değişikliklerden etkileneceğini dile getirdi. Eğer kayıtlı adresini Türkiye’de ise Wise’ı kullanarak düşük işlem ücretleriyle banka hesabınızdan yurt dışına para gönderiminde bulunabileceksiniz. Ancak bundan böyle Wise hesabınızda farklı para birimleri dahil olmak üzere para bulundurmayacaklasınız ya da Wise Hesabınıza para kabul etmek için uluslararası hesap bilgilerini alamayacaksınız.

Wise hesabınızda para bulunuyorsa, 4 Temmuz tarihine kadar parayı başka bir banka hesabına aktarmanız gerekiyor. Eğer biri 4 Temmuz tarihinden sonra Wise hesabınıza para göndermek isterse, para doğrudan göndericinin banka hesabına iade edilecek.

Şirketin gelecekte bu servisleri yeniden Türkiye’deki kullanıcılara açıp açmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

“Türkiye’deki güncel olaylar nedeniyle…”

Bununla birlikte para transferi şirketi TransferGo paylaştığı bir tweet ile Türkiye’den yapılan tüm transferleri durdurmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Şirket paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye’deki güncel olaylar nedeniyle finansal piyasalar istikrarsızlık gösteriyor. Bu durum, müşterilerimiz ve bizim için para transferlerinde bir risk oluşturuyor. Müşterilerimizin parasıyla risk almamak bizim şirket politikalarımızdan biri, bu nedenle de temkinli olmamız gerekiyor. Bunun sonucu olarak, Türkiye’den yapılan tüm transferleri durdurmak zorunda kaldık. Durumu yakından izliyoruz, ortam stabil olur olmaz Türkiye’den para transferlerini tekrar başlatacağız.

 

 

Kaynak: Webrazzi

Bakan Nebati: Dövizde ralli olması söz konusu değil

YORUMLAR

  • 0 Yorum