Z kuşağı sekse karşı…

Konu: Sinema… Erotizmin direnişi 2023 yılında beyazperdede yayınlanan filmlerde yer alan seks sahneleri tartışma yarattı. Yapılan araştırmaya göre Z kuşağının yarısı, film ve dizilerde seks sahnelerinin gereksiz olduğunu düşünüyor.

Z kuşağı sekse karşı…
04 Ocak 2024 - 10:06 - Güncelleme: 05 Ocak 2024 - 09:51

X'teki bir hesap videoyu "bu gerçekten aklımı kaçırıyormuşum gibi hissettiriyor" yorumuyla paylaştı. Ancak bu klip aynı zamanda daha büyük bir eğilimin de göstergesi gibiydi: "filmde seks kavramına karşı artan bir direnç". Son bir yıldır, sanki her iki ayda bir birileri seks sahnelerinin kötü ve gereksiz olduğuna dair bir tweet (ya da artık bu eyleme ne ad vermek istiyorsak) atıyor. Bunu genellikle bir başkasının da aynı düşünceye sahip olması için yeterince ortalık sakinleşene kadar insanların söz konusu tweet'e atlaması izliyor ve böylece döngü devam ediyor. Ama bu sadece anekdotlardan ibaret değil. Aslında Z kuşağının seksin tasvir edilmesine karşı dirençli olduğu hissini destekleyen veriler var. UCLA tarafından kısa süre önce yapılan bir araştırma, ankete katılan 13-24 yaş arası gençlerin yüzde 47,5'inin film ve dizilerde seksin gerekli olmadığını düşündüklerini ortaya koydu.

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos'un yeni filmi Zavallı Şeyler'de Emma Stone, intihar eden bir kadının cesedinden ve doğmamış çocuğunun beyninden yeniden yaratılan Bella Baxter'ı canlandırıyor. Bella'nın zihni geliştikçe libidosu da gelişir ve mastürbasyonla neşeli bir şekilde karşılaştıktan sonra cinsel keşif macerasına doğru yol alır. Kendi zihnini ve etrafındaki dünyayı anlaması, zevk deneyleriyle örtüşür.

Ancak bu yıl seksi önemli şekillerde kullanan tek film bu değil. Aslına bakılırsa, Zavallı Şeyler'in başı çektiği bu yıl, hem ifşa edici ve güncel hem de şehvetli, etkileyici seks sahneleri açısından son zamanların en iyi yıllarından biri oldu. Bu filmlerin hepsi, olay örgüsü sırasında iki kişi sevişiyorsa gözlerinizi kapatabileceğiniz ya da kapatmanız gerektiği düşüncesine karşı bir duruş sergiliyor.

Kaynak: Vox

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum