Z kuşağının Z raporu: Kredi kartı borcu tüm nesilleri geçti

ABD'de yayınlanan rapora göre, iş hayatına atılan Z kuşağı yüksek enflasyonla başa çıkabilmek için kredi kartı kullanıyor

Z kuşağının Z raporu: Kredi kartı borcu tüm nesilleri geçti
27 Mart 2023 - 09:58 - Güncelleme: 28 Mart 2023 - 10:04

Credit Karma'nın yeni raporuna göre, Z kuşağı üyelerinin ortalama borçları geçen yılın son çeyreğinde, Mayıs ayına kadar olan üç aylık döneme kıyasla yüzde 3,1 artarak 16 bin 283 dolara yükseldi. 

Bloomberg'in haberine göre genel ortalama borçları yaşlı meslektaşlarından daha düşük olmasına rağmen, bu oran herhangi bir nesilde görülen en büyük artış. 

ABD'de son yılların en yüksek enflasyonu görülürken, tüketiciler giderek daha fazla kredi kartına başvuruyor. Ancak başlangıç seviyesinde maaş alan Z kuşağı çalışanları, yükselen hayat pahalılığına ayak uydurmakta yaşlı meslektaşlarına göre daha fazla sorun yaşıyor. Ortalama kredi kartı borcu 2 bin 781 dolar ile genç borçlular için en düşük seviyede olsa da hızlı artış diğer tüm kuşakları geride bıraktı. Z kuşağı aynı zamanda yüzde 2,3 ile otomobil kredisi borçlarında da en büyük artış kaydetti. 

Genç kuşaklar sadece eski kuşaklardan daha hızlı bir şekilde borçlanmakla kalmıyor, aynı zamanda ödemelerini de aksatıyorlar. Z kuşağı, vadesi 30 günden fazla geçmiş kredi kartı, ipotek, öğrenci kredisi, oto kiralama veya otomobil kredisi hesaplarında artış gören tek kuşak oldu.

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum