Zam dalgası durmuyor: Ekmeğe bir zam daha

Buğday başta olmak üzere pek çok gıda maddesine gelen zamlar nedeniyle İstanbul'un bazı ilçelerinde 4 liradan satılan ekmeğin ay başında 4,5 liradan satılacağı öğrenildi. Ekmek İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, "Ürünlere her hafta zam geliyor." diyerek önlem alınması için çağrıda bulundu.

Zam dalgası durmuyor: Ekmeğe bir zam daha
28 Nisan 2022 - 09:48 - Güncelleme: 28 Nisan 2022 - 20:18

Artan maliyetler vatandaşa zam olarak yansımaya devam ediyor. İstanbul'da bazı ilçelerde 4 liradan satılan ekmek 1 Mayıs'tan itibaren 4.5 liradan satılacak. Zammı duyuran Ekmek İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, "Ürünlere her hafta zam geliyor" diyerek önlem alınması çağrısında bulundu.

Bir yıl içinde gübre fiyatları beş kat, mazot ise dört kat arttı. Bu durum da başta buğday olmak üzere pek çok gıda maddesinde artışlara neden oluyor. Bunun son örneği ekmek fiyatlarına gelen zam oldu. İstanbul'da 4 liradan satılan ekmek 1 Mayıs'tan itibaren 4.5 liradan satılacak.

Her hafta zam geliyor

İstanbul’da 5-6 ilçede ekmeğin satış fiyatı 4 TL’den 4.5 TL’ye yükseltilecek. Nisan ayı başında yapılan elektrik ve doğalgaz zamları sonrası maliyetlerin arttığını söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar “Dondurma dolaplarını kaldırdık, kola dolaplarının fişini çektik” dedi. Maya fiyatlarının 260 TL olduğunu, ay başından itibaren de 350 TL’ye çıkacağını ifade eden Kolivar, ürünlere her hafta zam geldiğini kaydetti.

 

 

Doların bir gecede 18 liraya çıkaranı unutan AKP'li vekilden Gezi çıkışı: Dolar 1,70 TL'den 2,40 TL'ye çıktı, bu ihanet değil mi

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir mecliste yaptığı basın toplantısında Gezi Parkı eylemlerinin dolar kurunu, faizi ve enflasyonu etkilediğini belirterek “Bu ihanet değil midir?” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum