Zeybekci: İçkili mekanları tartışmak yobazlıktır

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Nihat Zeybekci, BBC Türkçe’ye açıklamalarda bulundu.

Zeybekci: İçkili mekanları tartışmak yobazlıktır
25 Mart 2019 - 23:12
AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Zeybekci, "21. yüzyılın Türkiye'sinde içkili mekanları tartışmak gericilik ve yobazlıktır" dedi.

Zeybekci, İzmir halkının AKP’nin kazanması halinde yaşam tarzını ve özgürlüklerini kaybetmek gibi bir kaygısı olmadığını savundu.

İki dönem belediye başkanlığı yaptığı Denizli’de içkili mekanların ruhsatını bizzat kendisinin verdiğini söyleyen Zeybekci, “21. yüzyılın Türkiye’sinde içkili mekanları tartışmak gericilik ve yobazlıktır” dedi.

İzmir’de genç işsizliğinin çok yüksek olduğunu söyleyen Zeybekçi, İzmir’de yetişen gençlerin iş bulmak için başka kentlere göç ettiklerini belirtti.

Son yıllarda artan beyin göçüyle ilgili ise, “Nitelikli gençler bir fırsat bulup maalesef ülkeyi terk ediyor. Kavgalı eve kimse kız vermez” dedi.

2016-2018 yılları arasında Ekonomi Bakanlığı yapan Zeybekçi, Türkiye ekonomisinin şu anda küçülme içerisinde olduğunu ve bunun 2019’un ilk yarısı boyunca devam edeceğini söyledi.

Ekonomide dengelenmenin 2019’un ikinci yarısından itibaren başlayacağını söyleyen Zeybekçi, Türkiye’nin ekonomide ‘en kötüyü’ geride bıraktığını ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum