Beden dili ilişkinizi ele veriyor!

Partnerinizi vücut diline göre çözmeye hazır mısınız?

Beden dili ilişkinizi ele veriyor!
23 Aralık 2018 - 08:40
Beden dili, kelimeler olmadan duyguları ifade etmenin yaygın bir yoludur. 2 kişi arasındaki ilişkide, bu dil, ilişkilerini kelimelerden ve sözcük öbeklerinden daha fazla etkilediği için çok önemlidir. Dil uzmanı Yana German şöyle diyor: “İnsanların düşüncelerini sözlere dökmeleri gerçekten çok karmaşık. Böylece beden dili sağlıklı bir ilişkiye katkıda bulunabilir veya yanlış partneri seçtiğinizin bir işareti olabilir...


Ne yazık ki, stres ve yorgunluk nedeniyle, kendi bedenimizin bize gönderdiği sinyallere yeterince dikkat etmiyoruz, ancak bu belirtiler oldukça önemlidir.'' İşte ilişkinizden şüphe duyorsanız dikkat etmeniz gereken vücut sinyalleri...


İlişkinizden şüphe duyuyorsanız bu vücut sinyallerine dikkat edin



 



Aradaki mesafe


Aradaki mesafe

Bazı insanlar aradaki mesafenin aşkı daha da büyüttüğünü savunuyorken bazıları ilişkiyi yok ettiğini iddia ediyor. 2 kişi arasındaki mükemmel samimi bölge mesafesi 0–45 cm. Partnerlerden biri duygusal veya fiziksel olarak uzaklaşırsa ve artık elinizi tutmak istemezse, muhtemelen ilişkiyi ve neden birlikte olduğunuzu düşünmeye başlama zamanı gelmiştir.




Sürekli sorgulama veya analiz yapmak


 Sürekli sorgulama veya analiz yapmak

Sevgilinizin her adımını veya eylemini analiz etme gereği hissetmemelisiniz. (Sağlıklı bir ilişkide bu olmamalı) Partnerinizden şüphe duyuyorsanız veya ona güvenmiyorsanız, birlikte bir geleceğiniz olup olmadığını düşünmelisiniz.




Farklı bir tempo


 Farklı bir tempo

Bu çok önemsiz gibi görünebilir, ancak önemli olduğu düşünülüyor. Yürüyüş senkronizasyonu partnerlerin iç senkronizasyonunu gösteriyor. Birbirini seven insanlar bilinçsizce aynı hızda yürümeye çalışırlar. Uyum olmadığı zaman ilişkide sorunlar olabilir.




Sırıtmak


 Sırıtmak

Bu küçümseyici bir gülüşle ilgili. Bir partner üzgün ya da şaşkın olduğunda üstünlüklerini bilinçsizce gösterirler. Sağlıklı bir ilişkide, çiftler eşittir. Partnerinizin size tepden baktığını fark ederseniz ilişkiniz hakkında düşünmenin vakti gelmiştir.


 



Kapalı pozlar


 Kapalı pozlar

Birinin kolları ya da bacakları çaprazlanıyorsa ya da ellerini cebinde tutuyorsa, artık partneriyle ilgilenmedikleri anlamına gelebilir.




Çatık kaşlar


 Çatık kaşlar

Profesör John Gottman’ın araştırmaları, çiftlerin boşanmış olmasının ana nedenlerinden birinin hor görülme olduğunu gösteriyor. Çatık kaşlar eleştirinin ve suçlamanın parlak bir örneğidir. Gottman, ''Kimse eleştirilmekten hoşlanmaz. Çiftlerden biri eşi tarafından onaylanmadığını fark ettiğinde, kendilerini savunmaya ve korumaya çalışırlar.'' Bu tür durumlar oldukça fazla sorun yaratıyor.




Kayıtsızlık - ilgisizlik


 Kayıtsızlık - ilgisizlik

Eşiniz gözlerinizin içine bakarak konuşmazsa, sözlerinizi kesiyorsa, siz bir şeyler anlatırken kayıtsız kalıyorsa ve bunun gibi nedenler yanlış kişiyi seçtiğiniz anlamına geliyor.




Elini boynuna koyuyorsa


 Elini boynuna koyuyorsa

Hepimiz stresli durumlarda sakinleşmenin yollarını bulmaya çalışıyoruz. İnsanlar güvensiz hissettiklerinde veya gergin ve endişeli olduklarında, elleriyle boynunu kapatır veya dokunurlar. Böyle bir hareket, bir kişinin eşinden bir şey sakladığını da gösterebilir.


 



Sırta dostça dokunmak


 Sırta dostça dokunmak

Sevgiliniz sizi desteklemek ya da neşelendirmek için sırtınıza bir tokat atabilir. Ancak, yakından ilgilendiğiniz kişiler genellikle tokat yerine kucaklaşmayı tercih eder. Partneriniz ve siz takım arkadaşrı değilsiniz, unutmayın siz birbirni seven iki kişisiniz.




Bonus!


Bonus!

Bir kadının size olan ilgisini gösteren bazı işaretler vardır. Bir kadın sizinle konuştuğunda saçlarıyla oynuyorsa, sadece hoşlandığını göstermek istiyordur. Ancak bu hareketi yaptığının bazen o bile farkında değildir. Yani fark etmeden flört ediyordur.





Bu işaretlerden bir diğeri de kadının alt dudağını ısırmasıdır. Dikkatinizi çekmek için yaptığı küçük şeylerden biridir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum