GÖRÜNMEYEN BOYUTLAR

Biz 3 boyutlu dünyada yaşıyoruz ve bu şartlar altında dünyamızı bu boyutun verdiği izin ölçüsünde tanımlayabiliyoruz

GÖRÜNMEYEN BOYUTLAR
07 Aralık 2018 - 22:20 - Güncelleme: 08 Aralık 2018 - 11:25
HER BOYUT BİR ALT BOYUTU YÖNETİR.

Biz 3 boyutlu dünyada yaşıyoruz ve bu şartlar altında dünyamızı bu boyutun verdiği izin ölçüsünde tanımlayabiliyoruz. Yani son derece kısıtlandırılmış bir sonsuzluk içinde anlam arıyoruz ki, çoğu zaman sorularımıza cevap bulmaktan çok uzağız.

İKİNCİ BOYUTTA YAŞIYOR OLSAYDIK…

2 boyutlu bir evrende yaşadığımızı tahayyül edelim. Yani sadece ileri, geri, sağa ve sola hareket edebildiğimiz, yukarı ve aşağı yönlere gidemediğimiz bir dünyada 3.boyutta hareket eden bir insan bize bir şeyler söylese kafayı yerdik ya da bu sesin sahibini inlere, cinlere yorardık muhtemelen. Derinliksiz bir dünyada sığ sularda kaybolur giderdik bilinmezlik deryasında.

Öyle ya o yukarılardan ve baktığı yerden her şeyi görebiliyor. Senin göremediğin boyutun her şeyini.

 

Bu yazımızın sonunda size bu konularla harmanlanmış bir film ve bir de Türkçe belgesel video bağlantısı paylaşacağım. O yüzden çok uzun olmayacak bu konu.

Takdir edersiniz. Evrenin boyutları hakkında olacak bir yazı, konunun hakkını vermek adına kısa olamazdı.

İNSANLAR NEDEN DİĞER BOYUTLARI GÖREMİYOR

İnsanlar neden farklı boyutları göremiyor sorusunun basitçe izahı; Evren sonsuzdur ve sürekli genişlemekte tabi ki bilinmeyenlerle dolu. İnsanlar farklı boyutlarda olduğu için göremiyor bu boyutları.

Evren’de Boyutlar

BU BOYUTLARDA NELER VAR VE NELERE KADİR? ZAMAN YOLCULUĞU? DUVARLARDAN GEÇMEK?

Tek boyutlu dünyadan 12 Boyutlu bir dünya algımızı nasıl bir hale getirir ve neler yapabiliriz hiç düşündünüz mü? Kapılardan ve duvarlardan geçebilir miyiz? Ya da çok daha fazlası zaman içinde yolculuk edebilir hatta zamanın başlangıcından sonuna kadar olan her şeyi görebilir miyiz?

Kendi seçeceğimiz alternatif bir evrende yaşayabilir miyiz? Hadi biraz daha arttıralım bahsi, Bizden alt boyutları ve onların içinde yaşayanları yönetebilir miyiz? Uzatmaya gerek yok. Cevap: Evet.

Bu sözler bilim kurgu değil bilimin ta kendisi. Hepsi kendi alanında otorite bilim insanlarından ve kurumlardan alıntı.

PARALEL EVRENLER

Sicim teorisine göre: Yaşadığımız bu evren olası evrenlerden sadece biridir. Paralel evrenler de diyebiliriz buna.

VAROLAN BOYUTLAR VE ÖTESİ

Boyut- Doğru çizgi: Sadece düzlük-ileri geri hareket mümkündür.

Boyut- Düzlem: Genişlik ve uzunluk mevcuttur.(Bir masanın yüzeyine düşünün) İleri, geri, sağa sola hareket mevcuttur.

Boyut-Derinlik: (o masanın tamamını düşünün bu kez) İleri, geri, sağa sola, yukarı ve aşağı hareketler vardır.

4.Boyut- Zaman doğrusu: Tek zaman çizgisinde ileri geri hareket; İleri, geri, sağa sola yukarı ve aşağı hareketlere eklenir.

Boyut- Zaman düzlemi: İleri, geri, sağa sola yukarı ve aşağı hareketlere Zamanda alternatif bir yöne veya farklı bir zaman çizgisinde hareket eklenir.(zamanda yapılan seçimler/her seçim yeni bir alternatif meydana getirir.)

6.Boyut- Zamanın tüm alternatifleri: Bir masa örneği vermiştik yukarıda. Bu masanın ilk halinden her yöne çizilebilecek zaman çizgileri.(Alternatif boyutların hepsine hükmeder. 6. Boyutta istediğimiz geleceği yaşayabiliriz. Her boyut bir alttakine hükmeder.)

7.Boyut- Evrenin tüm zaman alternatifleri. Evrenin yaratılışından yani büyük patlamadan evrenin sonuna kadar olan her alternatifi görebiliriz. Sonsuz evren: Sonsuzluk.( Farklı fiziksel kanunlar olabilir. Örnek: kütle ve yerçekimi olmayan bir evren)

8.Boyut- Alternatif bir evren.

Boyut- Alternatif tüm evrenler.

Boyut- Büyük patlama öncesi

Boyut- 10. Boyut alternatifleriyle 11. ve 12. Boyut oluşturulabilir.

Kaynak : http://angelsdia.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum