İnsanın 10 gizemi

Atomu parçalamayı, genetik şifre DNA’nın sırlarını çözmeyi başaran bilim insanları, insan davranışlarıyla ilgili 10 gizemi tamamen çözmeyi başaramadı.

İnsanın 10 gizemi
12 Kasım 2017 - 12:33 - Güncelleme: 13 Kasım 2017 - 11:20
utanc


1- Yüz kızarması

İngiliz doğa tarihçisi Charles Darwin, evrimin insanı yalan söylediğinde neden kızarmaya yönlendirdiğini çözmeye çalıştı. Bazıları bunun insanları daha samimi davranmaya teşvik ettiği fikrini savundu.

kahkaha


2- Kahkaha atmak

Mutluluk hissi, kahkaha attığımızda salgılanan endorfin hormonu sayesinde oluşuyor. Ancak 10 yıllık bir çalışma, bayağı şakalara daha çok güldüğümüzü ortaya çıkardı.

öpüşmek


3- Öpüşmek

Her toplumda karşılaşmadığımız için genetik olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Emzirme ve eski insanların çocuklarını ağızlarıyla besleme alışkanlıklarıyla alakalı olduğu sanılıyor.

ruyaa


4- Rüya görmek

Sigmund Freud’un rüyaların bilinç altındaki tutkuları yansıttığı teorisinden ziyade rüyaların duygularımızı dışa vurma şekli olduğu kabul ediliyor. Ancak garip düşlerin nedeni bilinmiyor.

batil inanc


5- Batıl inançlar

Batıl inançların evrimsel hiçbir mantığı yok. Dinin bunu tetiklediği düşünülüyor.

burun karistirma


6- Burun karıştırmak

Her dört gençten biri günde 4 kez bu eylemi gerçekleştiriyor. Bazıları bunun bağışıklığı güçlendirdiğini düşünüyor.

ergenlik


7- Ergenlik

İnsan hariç hiçbir hayvan bu dönemden geçmiyor. Bazı bilim insanları bu dönemi, insan beyninin olgunluk çağından önce yeniden yapılanma dönemi olarak görüyor.

fedakarlık


8- Fedakârlık yapmak

İnsanlar arasındaki bağların geliştirilmesine yönelik olabileceği gibi sadece ruhsal tatmin için de fedakarlıklarda bulunabileceği savunuluyor.

sanatsal


9- Sanatsal faaliyetler

Tüm sanat biçimlerinin, kişinin kendisini gösterme ve beğendirme isteğiyle alakalı olduğu sanılsa da, bunun sadece bilgi paylaşımında bir araç olabileceği de düşünülüyor.

vucut tuy


10- Vücut Tüyleri

İnsanın vücudunda tüye, genital bölgelerinde de kıla rastlanırken diğer primatlarda tam tersi geçerli.

YORUMLAR

  • 0 Yorum