Irma kasırgasında son durum! Vali şok etti: Geri dönmeyin!

ABD'nin Georgia eyaletine ulaşan Irma kasırgası yıkıp geçiyor. Irma Kasırgası'nın şiddeti azalmaya başlarken ölü sayısı 10 olarak bildiriliyor.

Irma kasırgasında son durum! Vali şok etti: Geri dönmeyin!
12 Eylül 2017 - 11:49
Florida Valisi halka evlerinize 'dönmeyin' uyarısı yaptı. Kasırga nedeniyle 12.5 milyondan fazla ev ve işyerine elektrik verilemiyor. ABD'yi batıran kasırganın yarattığı zarar ise dudak uçuklattı. Kasırganın toplam maliyetinin 100 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Geçen ay Teksas'ı vuran Harvey kasırgası ise 190 milyar dolar zarar bıraktı. İki kasırganın 290 milyor dolarlık zararı ABD'nin GSYH'sinin yüzde 1.5'ine denk geliyor. Peki Irma kasırgasında son durum ne? İşte kasırgadan son haberler;

Irma kasırgası önüne çıkanı yıkıp geçerek yoluna devam ediyor. Atlanta, Miami, Orlando, Fort Lauderdale ve Tampa’da hayatı olumsuz etkileyen fırtına Georgia’ya doğru ilerledi. Atlanta tarihinde ilk defa tropikal fırtına uyarısı yapılarak okullar kapandı.

Irma kasırgasında son durum! Vali şok etti: Geri dönmeyin!ELEKTRİK YOK 

Hızı zaman zaman saatte 300 kilometreyi bulan Irma Kasırgası, dolayısıyla 12.5 milyon ABD’liye elektrik verilemiyor. Altyapı düzenlemesi ve elektrik sisteminin tamir edilmesi için ‘haftalar’ boyunca çalışılacağı duyuruldu.

Irma kasırgasında son durum! Vali şok etti: Geri dönmeyin!

10 KİŞİ ÖLDÜ 

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Naples’ta 90 dakika yağış olduğunu ve sadece bu süre içerisinde su seviyesinin 2.1 metre yükseldiğini duyururken, Florida, Georgia ve Güney Carolina’da en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

FLORİDA VALİSİ : GERİ DÖNMEYİN

Florida Irma kasırgası sular altında kalırken evlerini terkeden yüzlerce kişi sığanaklarda bulunuyor. Florida Valisi Rick Scott ise eyalet sakinlerine 'Evlerinize geri dönmeyin' uyarısı yaptı. Fırtanı öncesinde vali Scott, 6.5 milyon kişi için 'evlerinizi terkedin' emri vermişti. Bu sayı, eyalet nüfusunun yaklaşık yüzde 30'una denk geliyor. Şimdi bu insanlara 'geri dönmeyin' uyarısı yapılıyor.

KAÇMAK İÇİN ULAŞIM DA YOK

Atlanta, Miami, Orlando, Fort Lauderdale ve Tampa’da 4.000’i aşkın uçuş iptal edildi. Kasırgadan kaçmak isteyenler ne kara ne de hava yolunu kullanabiliyorlar. Kasırga nedeniyle eyalette 9 bin uçuş da iptal edildi. Irma kasırgasından zarar gören Uluslararası Miami Havalimanı'nın bugün de kapalı kalacağı bildirildi.

Irma kasırgasında son durum! Vali şok etti: Geri dönmeyin!HALK SIĞINAKLARDA

Ülkenin sahil bölgesinde yer alan sığınaklarda şu an 200.000 kişinin kaldığı belirtilirken Miami ve çevresinde süpermarketlerde raflar boşaldı, lokanta ve sıcak yemek servisi yapan mekanların önünde ise uzun kuyruklar oldu. Reuters haber ajansının geçtiği haber ve fotoğraflarda ABD’lilerin 2 saati aşan kuyruklarda sıcak yemek için beklediği vurgulandı.

Irma kasırgasında son durum! Vali şok etti: Geri dönmeyin!MIAMI'NİN YARISI SU ALTINDA

Florida eyaletindeki 6.5 milyon eve elektrik verilemezken, Miami kentinin bir kısmı da sular altında kaldı. Bazı kentlerde hırsızlıkları önlemek için sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

EN BÜYÜK KASIRGA

Irma, tarihin kayda geçen en büyük Atlas Okyanusu kasırgası. Peki Irma nasıl bu kadar güçlendi?

Okyanus suyunun ısınması, Irma gibi kasırgaların yakıtı oluyor. Su ne kadar sıcaksa oluşan kasırganın şiddeti de o kadar büyüyor.

 

İSTANBUL'DAN - KAYSERİ'YE KADAR

Irma Kasırgası'nın çapı 600 kilometreyi buluyor. Kasırganın büyüklüğü neredeyse İstanbul'dan Kayseri'ye kadar uzanıyor.



 


YORUMLAR

  • 0 Yorum