Mayo artık davetlerde de giyiliyor

Son günlerin öne çıkan tasarımcılarından Cihan Nacar, mesleğe plaj mayoları tasarlayarak başlamış.

Mayo artık davetlerde de giyiliyor
15 Ocak 2018 - 09:32
Nacar, şimdilerde ünlü modaevleriyle yarışacak nitelikte ürünler ortaya koyuyor. Mayonun sadece denizde değil, özel davetlerde, sahnelerde de giyilebileceğini gösteren genç modacının Tülin Şahin, İrem Derici, Merve Özbey, Demet Akalın, Burcu Güneş, Funda Arar gibi müdavimleri var.

img_5169

 


– Tasarım yolculuğunuz nasıl başladı?

Üniversitede moda eğitimi aldım. Türkiye'ye dönünce de önde gelen mayo markalarıyla çalıştım. Beş yıl önce de kendi ismimi taşıyan Cihan Nacar Beachwear adlı mayo markasını kurdum.

1490025043_eeo_2587

 


– Tasarım yolculuğunuza neden mayo ile başladınız?

Mayo tasarımı, aslında tekstil sektöründe büyük payı olmasına rağmen kabuğunu kıramamış bir alan. Dünya değişiyor ve artık insanların bu alandaki beklentileri yükselmeye başladı. Mayoyu sadece yüzerken ya da güneşlenirken giymek yerine dış giyimle kombinleyip gündelik hayata taşımak isteyen bilinçli bir müşteri grubu var artık. Ben de bu açığı fark edip konunun üzerine gitmeye karar verdim.

img_5802

 


– İmzanızı taşıyan koleksiyonun mayoyu davetlerin vazgeçilmezi yapacağını düşünüyor musunuz?

Mayo algısı çok değişti. Günlük hayatta, gece hayatında, sahnede, hatta son dönemlerde davetlerde bile karşımıza çıkan ve çok amaçlı kullanılan bir ürün oldu. Son dönemlerde moda sektöründe gündüzü geceye taşıma fikri çok hakim. Ben de bu fikri bir adım öteye taşımak üzere yola çıktım ve tamamı el işçiliğinden oluşan, daha önce hiç yapılmamış bir couture mayo koleksiyonu hazırladım.

1490025059_cihan_nacar_25

 


Önemli olan her ürünün tek olması

– Tasarımlarınızı Türkiye'den kimler tercih ediyor?

Sahnede mayo giymeyi tercih eden birçok ünlüye tasarım yapıyorum. Son dönemlerde İrem Derici, Merve Özbey, Demet Akalın, Burcu Güneş ve Funda Arar gibi isimlerle çalışıyorum.

img_9978

 


– Ünlü isimler genelde ne tarz modellere yöneliyor?

Sahne mayoları tasarlamak biraz daha detaylı çalışmayı gerektiren bir konu. Ünlü müşterilerimizin bu konuda genel isteği, kendilerini özel ve eşsiz hissetmek. Bu nedenle yüzde 100 el işçiliği mayolar en çok tercih edilen tasarımlar oluyor. Işıklar altında büyüyen, vücut formunu daha net ortaya çıkaran, zaman zaman kusurları kamufle etmeye yarayan, şık fakat rahat modeller ünlülerden çok talep görüyor.

– Çalıştığınız isimlerin tasarım anlamında özel tercihleri oluyor mu?

Ünlü isimlere genellikle couture mayo tasarımı yaptığımız için en önemli konu o ürünün tek olması. Sahnede ünlü biri tarafından giyilen bir mayonun başka bir ünlü tarafından giyilmemesi talep ediliyor doğal olarak.

irm_0949-kopya

 


Kadınların mayoya bakış açısı değişti

– Bu alanda daha çok kimleri hedeflediniz?

Cesur, kendine güvenen, yeniliğe açık kadınlar bu anlamda bizim esin kaynağımız oldu.

img_1351

 


– Mayolarınızı nasıl tanımlarsınız?

Enerjik, şık, çalışmayı ve gezmeyi seven şehirli kadına hitap eden mayo tasarımlarına imza atıyoruz.

img_1266-copy

 


– 2018'in mayo ve bikini trendlerinden bahseder misiniz?

Bu yaz minimal, az renkli, aksesuarlarla hareketlendirilmiş mayolarla karşılaşacağız. Çiçeklerin yerini geometrik desenler, neonların yerini soft renkler alacak. Derin oyuntulu parçalar ise yazın en büyük sürprizi. Yüksek bel kalıplar da bu sezon çok sık tercih edilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum