Sarraf olayı 'komplo' ise.. fark edildiği halde neden boşa çıkartılamadı dersiniz…

“Her taşın altında kuşkulu bir şey aramak ‘komplocu’ zihinlerin eseridir” diyenlere itiraz etmem; ancak, o zihinlerin ‘komplo’ (ya da ‘kumpas’) saydıklarının birer ‘komplo’ olmadığını da kimse iddia edemez.

Sarraf olayı 'komplo' ise.. fark edildiği halde neden boşa çıkartılamadı dersiniz…
21 Kasım 2017 - 10:03
Bazen ‘komplo’ denilenler gerçekten de ‘komplo’dur.

Sarraf olayı komplo ise…



Rıza Sarraf olayına bu gözle biraz yakından bakalım.

Ankara sonradan Türk vatandaşı yapılmış İran asıllı bu kişinin ABD’de yargılanmak istenmesinin Türkiye’ye karşı bir ‘komplo’ olduğu kanaatinde.

Onunla aynı davada yargılanacak bir kamu bankası yöneticisi de var; resmi ağızlar onun komplonun bir parçası olduğunu ileri sürmüyorlar, fakat AK Parti ve çevresinin itibar ettiği medya mensupları arasında öyle düşündüğünü ifade edenler hiç de az değil.

Devrede ABD yargı sistemi var, ancak Washington’un da kumpasın bir parçası olduğuna inanıldığı, en son başbakan düzeyinde çıkılan seferin en önemli gündem maddesinin bu ‘komployu’ boşa çıkarmak için siyasilerle pazarlık etmek olmasından belli.

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın, dün, France-24 kanalında katıldığı programda, Sarraf’ın ABD’de yargılanması konusuna bir de ‘FETÖ’ boyutu ekledi.

Gazete haberinden okuyalım:

“Kalın, ‘Sizce ABD yargı sistemini Gülenciler mi kontrol ediyor?’ sorusu üzerine, ‘Bunu siz söylüyorsunuz. Benim söylediğim, bunun siyasi hale getirildiği ve davanın amacına, ima ettiklerine bakarsanız, bunun Türkiye’de daha önce yapmaya çalıştıkları ama başaramadıkları şey olduğu ortada’ görüşünü dile getirdi.

Sarraf’ın ABD’deki soruşturmacılar ile işbirliği yapıp yapmadığına ilişkin ise Kalın, ‘Mahkeme detaylarını bilmiyorum. Bu bir yargı süreci. Tekrarlamak isterim ki yasal çerçevenin dışında hiçbir şey asla istemedik. Ancak maalesef hem Obama hem de Trump yönetimleri bu kilit önemdeki konuda birşey yapmadılar. Bu da iki kilit müttefikin ilişkilerini etkiliyor” diye yanıt verdi.”

Durum bu.

Devletler ‘komplo’ yapar

Konunun nezaketi “Devletler başka devletlere karşı komplolar yapar mı?” sorusunun cevabında yatıyor.

O sorunun cevabı da belli: Yaparlar, eskiden de yaparlardı, yakın tarih de devletin devlete komplolarıyla doludur.

ABD söz konusu olduğunda bu daha da doğrudur. Dünyanın pek çok ülkesinde meydana gelmiş askeri müdahalelerde ABD’nin parmak izlerine rastlanır.

Doların global para birimi haline dönüştüğü İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana, o özelliğini kullanarak, devletlere karşı para silâhını da kullanabilmiştir ABD.

Devamını Oku

YORUMLAR

  • 0 Yorum