Siyahi manken"Biz kusurlarımızla da güzeliz!"

Biz kusurlarımızla da güzeliz!" diyen ve bunu bütün dünyaya haykırarak Instagram'dan hikayelerini paylaşan bu güzel kadınlar tüm hemcinslerine ilham ve cesaret aşılıyor.

Siyahi manken"Biz kusurlarımızla da güzeliz!"
19 Haziran 2018 - 22:20 - Güncelleme: 20 Haziran 2018 - 10:05

Dezavantaj olarak gördüğünüz şey belki de sizi en değerli kılan şeydir



 


1 / 34

 




Ten rengi nedeniyle çocukluğundan beri zorbalığa maruz kalan Nyakim Gatwech henüz 14 yaşındayken Afrika'daki bir mülteci kampından ABD'ye gitmek zorunda kaldı. Ancak sorunları ortadan kalkmadı. İşte modellik yapma hayalinden hiçbir zaman vazgeçmeyen güçlü kalmaya devam eden Nyakim'in pek çok gence ilham veren hikayesi.



2 / 34

 




Nyakim çocukluğunu Afrika'daki bir mülteci kampında geçirdi. Sudan'da devam eden savaş nedeniyle annesi ülkeden kaçtı. Büyük abisini savaşta kaybetti, kardeşi ise yaralandı. Mülteci kampında yaşarken aile ABD'ye gitme kararı aldı. Rahat ve huzurlu bir yaşama geçti Nyakim ama duygu hali çok kötüydü.



3 / 34

 




Amerika'daki okul yaşamında ten rengi nedeniyle alay konusu oldu. Sokakta gören insanların sık sık ''Duş almıyorsunuz cildiniz bu yüzden kirli. Duş al da seni bir de öyle görelim'' sözlerine cevap veremiyordu. Her gecesi ağlamakla geçen Nyakim cildini beyazlatmak istedi. Ancak ailesi engel oldu.



4 / 34

 




Nyakim zamanla kendini sevmeye cildini bu şekilde kabul etmeye başladı. Genç kadının şöhret yolu da kolay değildi. Bir taksi şoförünün ''10 bin dolar verilse cildini beyazlatır mısın?'' sorusuna ''Bu çok acı çeken bir kişi için çok kolay bir yol. Zor olan yoldan gitöeyi tercih ediyorum'' diye cevap verdi.


 


5 / 34

 




Kendisine 2016’da ten rengini beyazlatması için öneriler sunulsa da o bunları kabul etmemeyi tercih etti. Tüm önerilere sadece kahkaha atarak cevap veren genç kadın, görüntüsünün çok çarpıcı olduğunu düşünüyor. 24 yaşındaki moda ikonu, şu an Minneapolis, Minnesota'da yaşıyor. Gatwech hem moda sektöründeki çeşitliliği, hem de dünyadaki siyahi haklarını temsil ediyor. Nyakim, dünyadaki birçok kadına, kendi eşsizliğini kabul etmek, kendilerini sevmek ve saygı duymak için ilham veriyor, çünkü ona göre her kadın kendi tarzında harika.



6 / 34

'KARANLIĞIN KRALİÇESİ'


 'KARANLIĞIN KRALİÇESİ'

Ona takılan 'Karanlığın Kraliçesi' lakabını da zevkle kabul ediyor. Instagram'da paylaştığı fotoğrafların altına "Siyah gözüpektir, siyah güzeldir, siyah altındır... Amerikan standartlarının Afrika ruhunuza zarar vermesine izin vermeyin." gibi insanlara güven verecek yorumlar yazıyor.



7 / 34

 




Oldukça nadir görülen bir yüz deformasyonuyla doğan Ilka Brühl, “Herkesin güzel olduğu dünyayı” hatırlatmak için modelik yapmaya karar verdi.



8 / 34

 




Almanya’da yaşayan Ilka Brühl, oldukça nadir rastlanan bir yüz deformasyonuyla doğdu.


 


9 / 34

 




Doğduğundan beri zor bir hayat yaşadığını söyleyen 26 yaşındaki model, sağlığına kavuşmak için pek çok ameliyat geçirdiğini belirtti:



10 / 34

 




“Yarık bir yüzle doğduğum için burnumdaki nefes almamı sağlayan yapılar hiçbir zaman düzgün çalışmadı. Ayrıca sağ gözümde gözyaşı kanalı olmadığından, yüzümün sağ tarafında her zaman birkaç damla gözyaşı bulunuyor.”



11 / 34

 




Yaşadıklarının ardından güçlü bir kadına dönüşen Brühl, hikayesini ve deneyimlerinin başkalarını cesaretlendirmesi için modellik yapmaya karar verdiğini söyledi.



12 / 34

 




Brülh, iki yıl önce arkadaşlarına poz vermeye başladığını belirterek, aldığı yorumlara şaşırdığını dile getirdi:


 


13 / 34

 




“Çok fazla pozitif geri dönüş aldım. Daha sonra ise kendimi olduğum gibi göstermek için daha fazla cesaret topladım. Çirkin olmanın tek yolu kötü bir karaktere sahip olmak. Hiç kimse dış görünüşünden dolayı saklanmak zorunda değil!"



14 / 34

"Herkesin güzel olduğu dünyayı hatırlayın."




 



15 / 34

Winnie Harlow


 Winnie Harlow

Winnie Harlow takma adıyla bilinen Kanadalı model Chantelle Brown-Young, herkes için gerçek bir ilham kaynağı.



16 / 34

 




Üç yaşından beri cildinde pigmentasyon kaybı yaşayan (vitiligo) Harlow, hiçbir zaman manken olma hayalinden vazgeçmedi. Podyumların aranan modellerinden olan Winnie, Desigual ve Diesel kampanyalarında öne çıkıyor, New York Fashion Week'da yer alıyor.


 


17 / 34

Thando Hopa


Thando Hopa

Thando bir albino. Güney Afrikalı Thando Hopa 20’li yaşlarının ortalarında ve asıl mesleği avukatlık. Aşağılık duygusu nedeniyle uzun kıyafetler giydiğini, sürekli güneşten korunarak büyüdüğünü ve gölgelerde gizlendiğini anlatıyor.



18 / 34

 




Şimdi Afrika’da insanların albinolara karşı olan önyargılarıyla açık şekilde mücadele ediyor. Hem de aynı zamanda podyumda… Bugün Güney Afrika’da tanınan bir model ve önemli moda dergilerinde boy gösteriyor.



19 / 34

Nikia Phoenix


Nikia Phoenix

Çiller genellikle beyaz tenli insalara özgü bir şeydir. Fakat Nikia Phoneix bir siyah olmasına rağmen yüzünde tıpkı bir beyaz gibi çilleri bulunmakta. Küçükken okul yıllarında arkadaşları ona şu tür kelimeler kullanmış “Sen bir beyaz gibi davranıyorsun, siyahların çilleri olmaz”



20 / 34

 




Adeta okul yıllarında uzaylı muamelesi gördüğünü söyleyen Nikia günümüzde insanlardan farklı olduğu için halinden çok memnun. Hatta bu yüzündeki çiller ve saç görünümünden dolayı Coca-Cola’nın reklam yüzü bile olmuş.


 


21 / 34

Harnaam Kaur


 Harnaam Kaur

Polikistik over sendromu yüzünden sakalları çıkan Harnaam Kaur 16 yaşından beri sakallarını kesmiyor.



22 / 34

 




Hem modellik hem de aktivistlik yapan genç kadın takipçilerine kendilerini kusurlarıyla kabul etmeyi ve bu yolda yaşadığı zorlu süreçleri anlatıyor.



23 / 34

Viktoria Modesta


 Viktoria Modesta

“Biyonik pop sanatçısı” diye anılan Modesta’nın, doğuştan gelen bir hastalık nedeniyle bir bacağı dizden itibaren kesildi.



24 / 34

 




Modesta, yüksek teknolojili takma bacakla hayatına devam etti. Engelini yaratıcı bir avantaja çeviren Modesta, bugüne kadar pek çok dergiye poz verdi ve güzellik klişelerini yıktı.


 


25 / 34

Madeline Stuart


 Madeline Stuart

18 Yaşındaki Madeline Stuart model olmaya karar verdi, hikayesi ise gerçekten down sendromlulara ilham olacak cinsten. Yüzmeyi ve dans etmeyi sevdiği için kilo vermeye karar veren Maddy, 20 kilo verek yeni enerjisini modellik kariyerine harcamaya başladı.



26 / 34

 




Living Dead ile çalışan genç kadın, çok farklı model çeşitleriyle çalışan bu ajansta kendini buldu. Maddy farklı insanlara karşı gelen herkesin önünde duruyor. Down sendromlu herkes istediğini yapabilir diyor.



27 / 34

Carmen Dell'Orefice


 Carmen Dell'Orefice

83 yaşında bir moda dergisine kapak olan bu manken ilk defa 15 yaşında büyük bir dergiye kapak olmuş.



28 / 34

 




En yaşlı manken sıfatına sahip olan Dell'Orefice halen birçok giyim markası için modellik yapıyor.


 


29 / 34

Hanne Gaby Odiele


 Hanne Gaby Odiele

Uzun alın yapısı ve içi boş elmacık kemikleriyle dikkat çeken Hanne Gaby Odiele, hem erkek hem de kadın cinsel özelliklerinin olduğunu itiraf etti. ABD’de yayımlanan USA TODAY gazetesine konuşan Hanne Gaby Odiele, 'inmemiş testis' denilen tıbbi durumla doğduğunu, kanser riski taşıması nedeniyle 10 yaşında ameliyatla yumurtalıklarının alındığını söyledi.



30 / 34

 




Tıbbi adı 'Androjen Duyarsızlığı' olan sendromla doğan Odiele, “Yaşadığımız bu zamanda ve çağda bunlardan bahsetmenin tamamıyla normal olması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. 18 yaşında vajina konstrüksiyon ameliyatı olan ünlü model, kendi yaşadığı sıkıntıları başkalarının yaşamaması, ailelerin gereksiz ameliyatlardan çocuklarını koruması gerektiğini düşündüğü için bu açıklamayı yaptığını kaydetti.



31 / 34

Jamie Bochert


 Jamie Bochert

30 yaşında olmasına rağmen hala Versace şovlarının aranan yüzü olan Jamie Bochert, uzun yüzü, uzun burnu ve iri kahverengi gözleriyle dikkat çekiyor.



32 / 34

Khoupia Diop


 Khoupia Diop

Khoudia Diop, ” Melanin Tanrıçası ” olarak ünlenen ve afrikanın en ünlü modellerinden biri olan genç bir kız. Senegal’de doğan ve farklı ten rengi yüzünden çocukluğunda sıkıntılar çeken bu kadın, bu günlerde oldukça popüler. Ten renginin koyuluğu nedeniyle çocukken diğer insanlar tarafından aşağılanan ve kötü muameleye maruz kalan bu kadın, günümüzde pek çok insanın ilham kaynağı. Diop: ” Bir yetişkin olarak her gün kendimi daha fazla sevmeyi ve olumsuz insanları dikkate almamayı öğrendim ” diyerek, günümüzde kendisiyle dalga geçen insanları takmadığı özellikle belirtmiş.


 


33 / 34

Lola Chuil


 Lola Chuil

Vücudunda saçına ve tenine siyah renk veren melanin adlı maddenin çok üretilmesi dolayısıyla Lola'nın ten rengi bu denli koyu. Her ne kadar kendisine Siyah Hannah Montana dese de, hayranları ona Siyah Barbie diyor. Renkli gözleri, kusursuz yüz hatları ile Lolita, diğerlerine benzememenin hiç de kötü bir şey olmadığını ispatlıyor.



34 / 34

Slick Woods


Slick Woods

Gerçek ismi Simone Thompson olan Slick Woods’u annesi dışında kimse Simone diye çağırmıyor. Asker tıraşı, ayrık dişleri ve atletik vücuduyla ilk bakışta dikkat çeken Woods, yalnızca sıra dışı güzelliğiyle değil, bir o kadar çılgın karakteri ve şahsına münhasır stiliyle de kendinden söz ettirmeyi başarıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum