Tiyatro'da sezonun seyretmeniz gereken oyunu MERYEM

O2 Tiyatro'nun yeni projesi 'Meryem', 16 Aralık'ta Maya Cüneyt Türel Sahnesi'nde izleyicilerle buluşuyor.

Tiyatro'da sezonun seyretmeniz gereken oyunu MERYEM
10 Aralık 2017 - 23:11
O2 Tiyatro, 'Oksijen' adlı ilk projelerinin ardından, modern bir yorumla sahneye taşıdıkları son projesi 'Meryem' ile 16 Aralık 2017 Cumartesi günü, saat 20.00'de, Maya Cüneyt Türel Sahnesi'nde izleyicilerle buluşuyor.

Bakire bir kız olan Meryem hamile kalıp bir çocuk doğurur. Ancak dönemin kralı o gece doğan bütün çocukların öldürülmesini emreder. Meryem bu haberi alır ve bebeğiyle birlikte bulunduğu bölgeden kaçar. Artık onun hayatı bebeğe adanmıştır. Tüm hayatını onu koruyarak geçirir. Ama bebek dönemin siyası iktidarı ve din önderleri için oldukça tehlikelidir.

İşte Meryem’in o dönemde başlayan yükselişi günümüze kadar gelir. Ona insanlık tarihinin en güçlü kadını, Madonna, Günahsız Bakire, Evrenin Kraliçesi, Meryem Ana ve ünlü Kara Meryem gibi isimler verilir. Bu unvanların ona verilmesi bir tesadüf mü? Yoksa Meryem gerçekten ruhlar sonsuz yaşama ulaşsın diye acı çekmeyi kendi mi istedi? O kraliçe değildi, prenses değildi. Sıradan halktan biriydi. Öyleyse ona güçlü olmayı kim öğretti? Bu bir yolculuğun hikâyesi!

Selda Şahin ve Buğrahan Çayır (İnan Ambarkütük)'ın yer aldığı iki kişilik oyunda, Gülşah Erol çellosu ile sahnede yer alıyor. Oyunun müziklerini Oktay Köseoğlu'na, ışık tasarımı ise Zabit Erol’a ait.

Tek perde. 45dk

YORUMLAR

  • 0 Yorum