36 bin göçmen Avrupa'ya ulaştı

Yunanistan tel örgüleri aşmaya çalışan göçmenlere sert müdahale ediyor. Güvenlik güçleri göçmenleri gaz ve ses bombasıyla engellemeye çalışıyor. İçişleri Bakanı, saat 21.02 itibarıyla Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısının 36 bin 776 olduğunu açıkladı

36 bin göçmen Avrupa'ya ulaştı
01 Mart 2020 - 10:55 - Güncelleme: 01 Mart 2020 - 15:47
Yunanistan'a geçmek için Pazarkule Sınır Kapısı'ndan ve yakın bölgelerden telleri aşarak geçmeye çalışan yüzlerce göçmenlere Yunanistan güvenlik güçleri gaz ve ses bombasıyla müdahale etti.



İdlib'de Suriye ordusunun saldırısının ardından sınır kapılarının açılmasıyla yüzlerce mülteci Edirne'ye akın etti. Sayıları giderek artan mültecilerin Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na doğru yürüyüşü devam ediyor. Pazarkule Sınır Kapısı önünde binlerce mülteci girmek için beklerken, çok sayıda mülteci ise tel örgüleri aşarak geçmeye çalıştı. İçeriye girmeye çalışan yüzlerce mülteciye Yunanistan güvenlik güçleri gaz ve ses bombasıyla müdahale etti. Yunanistan güvenlik güçlerinin attığı gaz bombalarından çocuklar da etkilendi. Aileler çocuklarını sınır bölgelerinden uzaklaştırdı. Mültecilerin sınırdaki bekleyişleri sürüyor.



Şanlıurfa'da mülteciler terminallere akın etti  







Türkiye'nin, mültecilere kara ve deniz yoluyla Avrupa'ya geçmesine engel olmayacağını açıklamasının ardından Şanlıurfa'da yaşayan çoğunluğu Suriyelilerden oluşan yabancı uyruklu vatandaşlar, Şanlıurfa Şehirlerarası Otogarı'na akın etti. Kentte otobüs firmaları İstanbul'a ek seferler de ekledi. Şanlıurfa'dan İstanbul'a ardından Yunanistan'a gideceklerini belirten mülteciler daha sonra ise başta Avrupa'da çeşitli ülkelere gideceklerini aktardı. Yoğunluğun oluştuğu terminalde yetkililer, önümüzdeki günlerde yoğunluğun daha da artacağını söyledi.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum