Türkiye karanlık bir dehlizde yüzüyor

Türkiye, zor bir süreçten geçiyor. ABD, Suriye bataklığına soktu, şimdi, "meselenizi Rusya ile çözün!" diyor. NATO kapısından yardım dilendiler ama elleri boş döndüler. Rusya ise Suriye'ye iki savaş gemisi gönderdi.

Türkiye karanlık bir dehlizde yüzüyor
01 Mart 2020 - 10:52
Gemiler, Maramara ve Çanakkale boğazlarını kullandılar. Gemilerin isimleri ise Türkiye'ye verilmiş çok önemli mesajlar içeriyor: Amiral Makarov ve Amiral Griorovich...

Stepan Makarov 93 Harbi'nde Osmanlı donanmasına ilk darbeyi indiren ünlü Rus amiral... Ivan Grigorovich ise 1.Dünya Savasşı'nda Osmanlı sahillerini bombalayan Rus donanmasının amirali...

Rusya'nın başında Putin var;

Son derece soğukkanlı, gaddar, acımasız ve vahşi biri. Ayrıca çok iyi yetişmiş bir ajan. 900 yıllık Rus tarihinin, bence en kabiliyetli ve en tehlikeli lideri... Her fırsatı, sincice değerlendiren zeki bir adam.

Önceki gün, Suriye'ye askeri kargo uçağını, Türk hava sahasını kullanarak uçurdu. Ne karşılığında mı? Suriye'de şehitlerimizi alma karşılığında. Yani her fırsatı değerlendirecek, zeka kıvraklığına sahip... 

Bizimkilerin ciğerini okuyor resmen. 

Her ne kadar askerlerimizin ölümünden, Suriye'yi sorumlu tutsa da, halen "uçak" intikamını almaya devam ediyor. Uçak olayından sonra, Türkiye o kadar bedel ödedi ki, bunu bilen bilir.

Bizimkiler ise milletvekilleri toplantısında, konuşup gülüşüyorlar. Sanki 40'a yakın asker ölmemiş, sanki önemli bir zafer kazanmışlar gibi  sevinçliler. Trump'la yapılan telefon konuşmasını dinleyip, keyifle alkışlıyorlar.

Türkiye nasıl bir yolda olduğunu, İsrail'in Suriye'yi bombalamasından da anlamıyorlar. "Türk askerlerinin intikamını İsrail alıyor" şeklinde haberler paylaşılıyor. 

Türk askeri de Müslüman, Suriye askeri de... 

İki tarafın da ölüleri, Müslüman mezarlığına gömülecekler. Hepsi için fatiha okunacak, cenaze namazları kılınacak. Ne kadar acınası bir durum...

Rusya normal şartlarda bir Türk sineğinin bile havada uçmasına izin vermezken, İran destekli milislerin, Türk SİHA'larıyla vurulmalarına müsaade ediyor. Bilmem bu ayrıntı, kaç kişinin dikkatini çekti.

Rusya, Suriye'de sadece Türkiye'yi değil, İran'ı da istemiyor ama mesela PYD'den rahatsız değil. Kısacası bölgede hem ABD, hem Rusya, Büyük İsrail çimlerinin ezilmesine müsaade etmiyor. Ama buna mukabil Türkiye, İran, Suriye asker ve savaşçılarının ölmelerinden memnunlar.

Oysa Türkiye ve İran, yanlarına Suriye ve Irak'ı alarak, birlikte hareket etseler bölgesel bütün sorunların üstesinden gelirler. Ne Rusya'ya hareket alanı kalır, ne ABD'ye... Türkiye, nasıl bir teslim alınmışlık içinde dersiniz.

NATO'dan çıkmayı dahi konuştuk. "ABD, 15 Temmuz'u yaptı. FETÖ'nün arkasında NATO ve ABD var"dı!.. Ne oldu da, cellattan yardım isteyecek hale geldik!

Hangi "şantajlar",  iktidarın siyaset gemisini tekrar Atalantik'e doğru yüzdürdü. Peki ya Putin, "şantaj" yoluna başvurursa ne olacak? 

Mesela Putin, elinde var olduğu söylenen belgelerle, BM'ye başvurursa ne olacak? Türkiye'nin "Suriye'de silahlı örgütlere destek çıktığı" iftirasını, uluslararası alana taşırsa, Türk devletinden hangi tavizleri koparır?

Mesele sadece Sayın Erdoğan meselesi değil ki...

Velhasıl, çok daha karanlık günler bekliyor Türkiye'yi...

BTP Lideri Prof.Dr. Haydar Baş, "Türkiye öylesine bir dehlizde yüzüyor ki, benim gördüklerimi sizler görseniz yeminle söylüyorum, bir daha uyuyamazsınız" demişti. İşte Türkiye böylesine bir karanlıkta yüzüyor.

Türkiye'yi idare edenler, Suriye'nin bölünmesini istiyor, bu çok açık. Astana'da "Suriye'nin toprak bütünlüğüne" imza atsalar da, İdlip'i Suriye ordusuna karşı koruyup bu uğurda şehitler vermemiz, bunu gösteriyor.

Bundan sonra neler olacak;

Bence Rusya, yerinden milim oynamayacak. Suriye'ye gönderdiği iki geminin verdiği mesaj her şeyi özetliyor. Türkiye, İdlip'te asker kaybetmeye devam edecek. İnternetin fişini çekeceğimize, askerlerimizi bataklıktan çekelim.

Onca asker şehit oldu, gözler bir tek, Hatay Valisi'ni gördü. 36 asker öldükten sonra Rusya ile anlaşmak yerine, hiç asker ölmeden Suriye ile anlaşsak, olmuyor mu? 

Anlaşırsak,  ABD "bedel" mi ödetir!

Yinon Planı mı bozulur veya BOP mu çöker!

ABD ile Rusya ile hatta İsrail ile görüşüp anlaşıyoruz da, BM'de temsil edilen mevcut Şam yönetimi ile görüşmüyoruz. Türk milleti, bu soruya cevap bulduğu zaman, Suriye'de olup biten her şeyi çözer.

Yinon Planı'nı bir çok defa yazdım. 1980'de İsrail ajanı bir plan hazırlıyor. İsrail'in güvende olması için bir çok madde sıralıyor. Onlardan ikisi, Irak ve Suriye'nin bölünmesini içeriyor. En son kısmında da, Türkiye'nin bölünmesinden söz ediliyor.

Bölgedeki bütün gelişmeler, İsrail merkezli ve İsrail'in güvenliğine endeksli... Türkiye'nin güvenliği için can veren canların, İsrail'in güvenliğine hizmet etmemesi için, milli bir siyaset geliştirmeliyiz.

Suriye'de bir adım ötesini görmediğimiz bir yolda, nereye yürüyoruz?

 İktidar, bu konuda 82 milyonu aydınlatmak zorunda.


Yusuf Karaca

yusufkaraca @ yenimesaj.com.tr

YORUMLAR

  • 0 Yorum